#19 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Δείτε αναλυτικά τη μεθοδολογία και τα κριτήρια της έρευνας ΕΔΩ

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 19

About ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Με το βλέμμα στην ανάπτυξη.

Τον ρόλο του όχι μόνο ως του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, αλλά και ως ενός σημαντικού παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης επεκτείνει διαρκώς ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Η εταιρεία εφαρμόζει καλές πρακτικές και διεθνή πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης σε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα δημιουργίας οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας για όλους τους συμμετόχους. Η κοινωνική υπευθυνότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του τουρισμού.

Με συνεχείς ενέργειες για την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, ο ΔΑΑ συμβάλλει σημαντικά στην ανάκαμψη και την ενίσχυση της εικόνας της πόλης και στην αύξηση των αφίξεων των ξένων τουριστών στην πόλη. Ταυτόχρονα, το αεροδρόμιο αποτελεί σημαντικό εταίρο των τοπικών κοινωνιών. Με στοχευμένες κοινωνικές επενδύσεις, η εταιρεία έχει συνεισφέρει στην ενίσχυση της περιοχής σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, αλλά και το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του 2017, όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας ανταμείφθηκαν για τη συμμετοχή τους στο εταιρικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα 1.728 μαθητές δημοτικού διδάχθηκαν για τις αρχές της βιώσιμης διαχείρισης του νερού και δόθηκαν χρηματικά βραβεία σε 36 αριστούχους μαθητές της περιοχής.