40 UNDER 40 2017: Οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες που ξεχώρισαν φέτος

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου

Αφήνοντας πίσω του εταιρείες στο εξωτερικό όπως η McKinsey & Company και η Samsung Electronics, ο Αλέξανδρος συνίδρυσε με τους Αλέξη Μαραγκό, Ανδρέα Νεζερίτη και Πέννυ Παπακωνσταντίνου την blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup στον χώρο της φιλοξενίας. Η εταιρεία προσφέρει επιπλωμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιρειών που επισκέπτονται την Ελλάδα για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής, προσφέροντας ταυτόχρονα οφέλη για τους ιδιοκτήτες, αλλά και την καλύτερη φιλοξενία στους πελάτες – συχνά στο μισό κόστος συγκριτικά με τα ξενοδοχεία. Με πάνω από 400 κατοικίες στο portfolio της και με παρουσία σε Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η blueground βλέπει τα έσοδά της να αυξάνονται διαρκώς φτάνοντας τα 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ απασχολεί πάνω από 60 εργαζομένους. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Ανδρέας Γραμμάτης

Έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα επαγγελματιών στην Ελλάδα, η οποία ξεπερνά τους 2.000 επαγγελματίες, με περισσότερες από 300.000 επισκέψεις τον μήνα. Πρόσφατα, μάλιστα, δημιουργήθηκε τo Dezired αποκλειστικά για υπηρεσίες ομορφιάς, καθώς και μια ξεχωριστή κατηγορία για υπηρεσίες οικιακού καθαρισμού. Η εταιρεία παρουσίασε 100% ανάπτυξη σε σχέση με πέρυσι και «σήκωσε» 1,5 εκατ. ευρώ, με στόχο το εξωτερικό.
Τριαντάφυλλος Ξυλούρης

Τριαντάφυλλος Ξυλούρης

Δημιούργησε το 2014 την εφαρμογή «φαινόμενο» και ακόμα δεν έχει παραδώσει τον τίτλο. Το Quizdom έχει πάνω από 2 εκατ. χρήστες στην Ελλάδα και 200.000 στη Γερμανία. Εκτός από παιχνίδι γνώσεων, το app έγινε ο σύμμαχος όσων έδωσαν Πανελλαδικές, με πάνω από 20.000 μαθητές (20% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων) να προετοιμάζονται μέσω του Quizdom. Σήμερα, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Slack και Facebook Messenger.

Ελευθερία Ζούρου

Ίδρυσε την εταιρεία με στόχο να φέρει την υγεία στα χέρια μας. Το doctoranytime, που προσφέρει online κρατήσεις για ραντεβού με γιατρούς, παρουσιάζει φέτος 80% άνοδο, έχει πάνω από 5.000 εγγεγραμμένους ιατρούς και 500.000 επισκέψεις τον μήνα. Ανοδική είναι η πορεία και της «δίδυμης αδελφής της» στο Βέλγιο, που μετράει ήδη πάνω από 1.000 γιατρούς και εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους ενός εκατ. ευρώ.

Γιώργος Μπόντζιος, Γιώργος Μπουζιάνας

Οι δυο τους συνίδρυσαν τη Fieldscale το 2015, για να παρέχουν λογισμικό εξειδικευμένης προσομοίωσης για τον σχεδιασμό τεχνολογικών προϊόντων. Έκτοτε έχουν λάβει πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε εξωτερικές επενδύσεις από τα Openfund, PJ Tech Catalyst και ιδιώτες επενδυτές. Σήμερα, απασχολούν πάνω από 15 άτομα και το 100% του τζίρου τους προέρχεται από το εξωτερικό.

Γιώργος Μοιρώτσος, Χαράλαμπος Νίκας

L’Oréal, Folli Follie, Ιnfo Quest, hungryhouse κι άλλα ακόμα 200 e-shops εμπιστεύονται την εταιρεία, ώστε να δημιουργήσουν προσωποποιημένα μηνύματα για τους πελάτες τους. Με ρυθμό ανάπτυξης 10% ανά μήνα, η εταιρεία βλέπει τα έσοδά της να αυξάνονται διαρκώς, με πάνω από το 30% να προέρχεται από το εξωτερικό. Η ομάδα μετρά 17 άτομα, αριθμός που θα τριπλασιαστεί με τα νέα γραφεία στη Νέα Υόρκη.

Μελίνα Πίσπα, Έλλη Ρούντου

Για μια ακόμα χρονιά οι δύο νεαρές επιχειρηματίες μπαίνουν στη λίστα, καθώς οι χειροποίητες θαλάσσιες πετσέτες τους κάνουν πλέον τον γύρο του κόσμου και πωλούνται σε πάνω από 100 σημεία πώλησης σε Ευρώπη, Κύπρο, Αμερική, Ασία, Αφρική και πλέον Αυστραλία. Το 2016 τις ανέδειξε νικήτριες στα Βραβεία «Στέλιος Χατζηιωάννου», ανοίγοντάς τους κι άλλες πόρτες και αγορές, ενώ έκλεισε με πάνω από 500.000 ευρώ σε τζίρο.

Γιάννης Ψαρράς, Παναγιώτης Μελισσαρόπουλος

Είναι η κορυφαία εταιρεία email marketing στην Ελλάδα και ανταγωνίζεται ισάξια ισχυρούς «παίκτες» του εξωτερικού. H Μoosend είναι κερδοφόρα από την πρώτη μέρα, με πωλήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ανάπτυξη της τάξης του 100% κάθε χρόνο. Έχει παρουσία σε τρεις χώρες και πελάτες επιχειρήσεις όπως SAP, Imperial Tobacco, Carrefour κ.ά.

Πάνος Μαδαμόπουλος – Μοράρης

Με ένα βιογραφικό που συμπεριλαμβάνει πολυετή συνεργασία με F500 brands, κάποιους εκ των μεγαλυτέρων παγκοσμίως οργανισμών λιανικής, χονδρικής και διαχείρισης εμπορικών κέντρων  (Agora Trading) και μια έντονη διεθνή επενδυτική και συμβουλευτική δραστηριότητα (Νireus Capital και BigPi), είναι ο συνιδρητής του πρώτου ολιστικού προγράμματος πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα. Με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την αποτροπή του brain drain, το ReGen έχει τη στήριξη των μεγαλύτερων ελληνικών και μη εταιρειών στην χώρα.

Γιάννης Καρυπίδης, Στέβη Θεοδώρου

To «Stayia» προέκυψε από τα ονόματα τους Σταυρούλα και Γιάννης. Οι ιδιοκτήτες της βιολογικής φάρμας δημιούργησαν τη δική τους «Vasilissa», που «ταξιδεύει» στα ράφια μεγάλων πολυκαταστημάτων, όπως τα Harrods. Με δεκάδες κωδικούς μελιού, ελαιόλαδου και με την επιτυχία του μελιού με 24Κ βρώσιμου χρυσού, σημειώνουν ανάπτυξη 700%, με το 60% του τζίρου να προέρχεται από τις εξαγωγές.

Γιώργος Αρφαράς, Κώστας Σαριδάκης

Με σχεδόν 2.000 συνεργαζόμενα εστιατόρια σε Ελλάδα και Κύπρο, η πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων e- table.gr ξεχωρίζει στις οn demand υπηρεσίες. Ο ρυθμός αύξησης των κρατήσεων αγγίζει το 100% μηνιαίως (30.000 μόνο το α’ τρίμηνο του 2017), ενώ πρόσφατα «κλείδωσε» τη συνεργασία της με το Tripadvisor. Έχει «σηκώσει» 1,5 εκατ. ευρώ με βασικό χρηματοδότη στον τελευταίο γύρο το Venture Friends Fund και ετοιμάζεται για νέο γύρο χρηματοδότησης.

Θάνος Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης

Οι τρεις παιδικοί φίλοι εισήλθαν πειραματικά στο χώρο της εστίασης το 2013, με ένα όραμα: να μυήσουν τους Αθηναίους στην τέχνη του fine drinking. Τέσσερα μόλις χρόνια μετά είναι ιδιοκτήτες τριών από τα πιο διάσημα μπαρ της πόλης, έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το Clumsies να έχει κατακτήσει την 9η θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, με τις επενδύσεις τους να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Διονύσης Νασόπουλος

Το 2013, πριν ακόμα αναλάβει τα ηνία τής Αφοί Νασόπουλοι, ο Διονύσης, εκμεταλλευόμενος τις υπάρχουσες υποδομές, έφερε έναν νέο αέρα στην εταιρεία χονδρικής κρεάτων μέσα από την εισαγωγή εκλεκτών τροφίμων από όλο τον κόσμο. Η Vesta Foods συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου, ο οποίος το 2016 έφτασε τα 55 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα, σήμερα, η Αφοί Νασόπουλοι να έχει μια θέση στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.

Mιχάλης Μπολουδάκης

Ξεκίνησε με τον Σίμο Ρετάλη το 2013 την εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Το 2016 έλαβε επένδυση από το Charamida Investment Group και ιδιώτες, ενώ «σηκώνει» το πρώτο της εκατ. από Ed-Tech επενδυτές. Με κέντρο τη Νέα Υόρκη, συνεργάζεται με 19 άτομα σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Έχει πελάτες σχολικές περιφέρειες, κλινικές και ινστιτούτα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

Δημήτρης Γλέζος

Ίδρυσε το 2012 την εταιρεία αυτοματοποιημένων υπηρεσιών τοπικοποίησης. Με γραφεία σε Αθήνα και Μένλο Παρκ στο Σαν Φρανσίσκο, πλέον έχει ξεπεράσει τα 7 εκατ. δολάρια επενδύσεων, από κορυφαία αμερικανικά ταμεία. Τις υπηρεσίες της χρησιμοποιούν πελάτες σε 50 χώρες, οι οποίοι προσαρμόζουν σχεδόν 40.000 projects σε 150 γλώσσες. Απασχολώντας 35 άτομα, πάνω από το 95% του τζίρου της προέρχεται εκτός Ελλάδος

Αλέξανδρος Μαρίνος, Πέτρος Αγγελάτος

Έπεισαν µεγάλες εταιρείες, όπως η Ericsson, να την εµπιστευτούν, ώστε να γίνει το «ρετσίνι» που θα ενώσει τον κόσµο του Διαδικτύου των Πραγµάτων. Η πλατφόρμα μαζικής απομακρυσμένης διαχείρισης διασυνδεδεμένων συσκευών έχει συγκεντρώσει 12 εκατ. δολάρια από επενδυτές από ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα. Απασχολούν 46 άτομα, με γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Σιάτλ.

Κωνσταντίνος Χρίστου

Μέσα σε ένα πλήθος τεχνολογικών εταιρειών, η Avocarrot ξεχώρισε στον κλάδο του mobile advertising με ειδίκευση στη native διαφήμιση και «έκλεισε» ένα από τα μεγαλύτερα deals στο ελληνικό οικοσύστημα. Η εταιρεία εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Glispa Global Group έναντι 20 εκατ. δολαρίων και «πήρε το εισιτήριο» για παρουσία σε περισσότερες από 180 χώρες. Στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται σήμερα πάνω από 5.000 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και οι μεγαλύτεροι κολοσσοί όπως οι Google, Amazon, Microsoft,Ebay, Uber, O2, Yahoo!, Intel και Twitter. Η εταιρεία αυξάνεται με θεαματικούς ρυθμούς, με τις προβλέψεις για τζίρο το 2017 να αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ και όλα σχεδόν τα έσοδα να προέρχονται από το εξωτερικό.

Δημήτρης Μελαχροινός

Δημιούργησε την υπηρεσία αναζήτησης ακινήτων το 2006 μαζί με τους Α. Χατζάκη, Σ. Κουτμερίδη και Σ. Παπασπυριδάκο. Από τα πρώτα «VC-funded» ελληνικά online marketplaces, ο πλειοψηφικός του έλεγχος πέρασε το 2014 στη λουξεμβουργιανή Real Web και εξαγόρασε tospitimou.gr και spiti24.gr. Το 2017 προβλέπεται συνέχιση κερδοφορίας, αύξηση προσωπικού στα 55 άτομα και έσοδα άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Νίκος Μωραϊτάκης

Συνίδρυσε το 2012 με τον Σπύρο Μαγιάτη το διαδικτυακό λογισμικό διαχείρισης του «κύκλου» επιλογής και πρόσληψης ενός νέου στελέχους. Έχει «σηκώσει» πάνω από 34 εκατ. δολάρια από ευρωπαϊκά και ελληνικά επενδυτικά ταμεία. Η εταιρεία μετρά πάνω από 6.000 πελάτες σε 88 χώρες και πάνω από 140 άτομα σε Αθήνα, Βοστόνη και Λονδίνο. Ο τζίρος της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκε το 2016 (το 60% από τις ΗΠΑ).

Μάνος Μοσχούς

Διατηρεί τα ηνία της εταιρείας mobile παιχνιδιών τύπου καζίνο με τον Βρετανό CEO A. Hughes, μετά την εξαγορά από την αυστριακή Greentube το 2015. Η βάση της παραμένει στην Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 20 άτομα. Κερδοφόρος το 2016, με έσοδα μερικών εκατομμυρίων ευρώ, 100% εκτός Ελλάδος (60% από ΗΠΑ). Προσφάτως αδειοδοτήθηκε και λάνσαρε παιχνίδι με πραγματικά χρήματα.

Nίκος Παπανώτας

Στην εποχή των bots, η VentureGeeks από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε το 2016, ένα Slack bot για συντονισμό μεταξύ απομακρυσμένων και ασύγχρονων ομάδων. Κερδοφόρο από την πρώτη χρονιά, χωρίς εξωτερικά κεφάλαια, καταγράφει 92% αύξηση στις ομάδες που το χρησιμοποιούν, με πελάτες όπως οι Mozilla, Nike, ZenDesk, Shopify, Salesforce. Ο Νίκος έχει καταγράψει αποτυχίες (Social Whale) και επιτυχίες (πώληση του monitorSEO στις ΗΠΑ).

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα από τα μεγαλύτερα e-shops της χώρας, με περισσότερους από 1.300 κωδικούς προϊόντων. Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 170% συγκριτικά με το πρώτο έτος λειτουργίας, ενώ πάνω από 14.000 πελάτες έχουν κάνει τις αγορές τους. Επιπλέον, η Μαίρη έχει το δικό της κανάλι στο YouTube με περισσότερους από 140.000 subscribers, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στους top social media influencers στην Ελλάδα.

Γιώργος Παληκαράς, Θέμος Κάλλος

H ΜΤΙ δημιουργεί εμπορικές εφαρμογές που εμποδίζουν, απορροφούν ή αξιοποιούν το φως. Μέσα στο 2017, «σήκωσε» 8,3 εκατ. δολάρια, ενώ υπερδιπλασίασε την ομάδα της σε 35 υπαλλήλους σε τρεις χώρες και τις κατοχυρωμένες πατέντες από 30 σε 65. Το 2016 εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Rolith. Έκλεισε μεγάλα συμβόλαια άνω των 5 εκατ. δολαρίων, με πελάτες τις Boeing, Lockheed Martin και RCMP.

Γιάννης Γκιόκας

Συνίδρυσε το 2011 τη cyber security startup Crypteia Networks, που απορροφήθηκε το 2014 από την PCCW Global. Από τη Νέα Υόρκη συντονίζει την έρευνα και ανάπτυξη του ομίλου. Μετά την εξαγορά, η εταιρεία έχει φτάσει στα 55 άτομα προσωπικό, σε Ελλάδα και εξωτερικό, και από τζίρο 250.000 ευρώ, συνεισφέρει πλέον στα έσοδα της PCCWG πάνω από 2 εκατ. ευρώ.Το 80% του τζίρου της προέρχεται εκτός Ελλάδος.

Χαρά Γεωργιάδου

Η καριέρα της Χαράς άνθησε μαζί με την ίδια την εταιρεία. Μπαίνοντας ως intern στο δυναμικό της trivago, το 2008, η οποία τότε είχε μόλις 20 εργαζομένους, κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να φτάσει στα υψηλότερα κλιμάκια κατέχοντας σήμερα τη θέση της Industry Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία. Με «όπλο» τον τουρισμό, η εταιρεία έχει στραφεί προς τους «ψηφιακούς ταξιδιώτες», προσφέροντας νέες τεχνολογίες στις επιχειρήσεις.

Σήλια Δραγούνη

Μπορεί να αισθάνεται κυρίως καλλιτέχνιδα, όμως η επιχειρηματική της δραστηριότητα έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Αφού γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια αγορά, πλέον τα ρούχα της πωλούνται σε όλο τον κόσμο και έχουν ζήτηση σε  ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές, όπως αυτή της Ιαπωνίας. Το πιο πρόσφατο εγχείρημά της είναι η συνεργασία της με μεγάλο showroom στο Μιλάνο και πλέον έρχεται σε επαφή με αγοραστές από όλες τις ηπείρους.

Aντώνης Καράτζης

O Αντώνης Καράτζης διευθύνει μια από τις πλέον εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, η οποία έχει ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων. Η παραδοσιακή ενασχόληση με τον κλάδο της παραγωγής πλαστικών έχει φέρει τον όμιλο σε 64 χώρες με θυγατρικές σε Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία. Ταυτόχρονα, «τρέχει» ένα από τα σημαίνοντα ξενοδοχεία της Κρήτης, το Nana Beach. Το 2017 εισήλθε στον χώρο της ενέργειας μέσω της θυγατρικής ΚΕΝ.

Χρήστος Παπαδημητρίου

Είναι υπεύθυνος για τη μετατόπιση της εταιρείας από τη μεταποίηση και την εμπορία σταφίδας στην παραγωγή επώνυμου βαλσαμικού ξιδιού. Εκσυγχρόνισε την εταιρική ταυτότητα και έχτισε την γκάμα προϊόντων της με νέες γεύσεις βαλσαμικού ξιδιού και μουστάρδας. Όσο εργάζεται στην εταιρεία, το ποσοστό της στην αγορά ελληνικού βαλσαμικού ξιδιού αυξήθηκε από 10% σε 40%, και επέκτεινε τις δραστηριότητές της, από 14 σε 28 χώρες.

Γιάννης Βλαχογιάννης

Συνιδρυτής και CTO της BugSense, έφυγε για το Σαν Φρανσίσκο το 2013 μετά την πώλησή της στη Splunk, στο πρώτο, επταψήφιο «exit» του ελληνικού startup οικοσυστήματος. Το 2017 μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να «τρέξει» τη νέα του startup. Η AgentRisk προσφέρει αυτοματοποιημένη διαχείριση επενδυτικού χαρτοφυλακίου μέσω αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης,  εφαρμόζοντας τεχνικές διαθέσιμες στα hedge funds. Απασχολεί συνεργάτες σε Κύπρο και Ελλάδα, και ετοιμάζεται να αδειοδοτηθεί για την αγορά της Ευρώπης. Έχει λάβει εξωτερικές επενδύσεις 300.000 δολαρίων και δραστηριοποιείται σε έναν πολλά υποσχόμενο τομέα του FinTech.

Αντώνιος Παναγώτας

Έχοντας ως αρχικό κεφάλαιο 20.000 ευρώ ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Γιάννη, την  πρώτη ελληνική εταιρία που ασχολείται αποκλειστικά με την στέβια. Σήμερα, έχει σηκώσει πάνω από 350.000 ευρώ και η αξία της isostevia ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ, ενώ τα προϊόντα βρίσκονται σε περισσότερα από 2.500 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο και σύντομα θα ακολουθούσουν Καναδάς και Σουηδία.

Φάνης Κουτουβέλης

Ο «ψηφιακός βοηθός» καταστημάτων λιανικής έχει καταφέρει μέσα σε μια τετραετία να εκτοξευτεί και να παρουσιάζει πάνω από 200% αύξηση ετησίως στις πωλήσεις. Σήμερα πάνω από 900 καταστήματα χρησιμοποιούν την υπηρεσία, ενώ πρόσφατα το μεγαλύτερο δίκτυο περιπτέρων και μίνι μάρκετ Kiosky’s με πάνω από 350 καταστήματα την εμπιστεύτηκε. Η εταιρεία είδε το 2016 να κλείνει με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ, μέσω της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 80 εκατ. συναλλαγές, ενώ ετοιμάζεται να δοκιμαστεί στη Γερμανία.

Παμίνος Κυρκίνης

Το e-food.gr είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα στην Ελλάδα για την παραγγελία έτοιμου φαγητού από συνεργαζόμενα εστιατόρια. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 130 άτομα, η μέση ηλικία των οποίων είναι 27 ετών, και, ταυτόχρονα, αποτελεί μια από τις πιο ανερχόμενες ελληνικές επιχειρήσεις. Εκτελεί περισσότερες από 1.000.000 παραγγελίες τον μήνα, γεγονός που το τοποθετεί στα κορυφαία sites στο ευρύτερο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Από σύμβουλος επιχειρήσεων έγινε manager σε μία από τις πιο ισχυρά αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις. Φέτος, η Coffee Island, η οποία έχει αναπτύξει ένα από τα πιο αποδοτικά συστήματα franchise στη χώρα ανοίγεται στις αγορές της Βρετανίας και του Καναδά, προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις στο εξωτερικό, με δύο πιλοτικά καταστήματα. Ήδη, ωστόσο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις επτά μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ στην Ευρώπη.

Φίλιππος Μπρίνκμαν

H Tripsta ξεκίνησε ως Travelplanet24 το 2005, όταν ο Φίλιππος με τον Κριστόφ Κάιμ ίδρυσαν μια startup με αντικείμενο την online πώληση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η Tripsta προχώρησε στην εξαγορά της airtickets, μιας κορυφαίας εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη. Πλέον προσφέρει υπηρεσίες σε 45 χώρες, απασχολεί 300 άτομα σε Αθήνα, Βουκουρέστι και Κωνσταντινούπολη, εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατ. πελάτες και έχει πωλήσεις 620 εκατ. ευρώ το 2016.

Βύρων και Φίλιππος Βασιλειάδης

Ο όμιλος παρουσιάζει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. H Antipollution και η Kafsis είναι δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της διαχείρισης αποβλήτων. Η GREEN  δραστηριοποιείται στην εμπορία και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνοντας συνεχώς το μερίδιο αγοράς της και επεκτείνοντας τις επιχειρηματικές της επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Μάρθα και Κέλλυ Χατζηγιάννη

Οι δίδυμες αδερφές σύστησαν στην Ελλάδα, τον όρο «χυμοί ψυχρής έκθλιψης». Οι cold-pressed χυμοί της Verve παρασκευάζονται στον χώρο τους και διανέμονται στους πελάτες, αλλά και σε δεκάδες σημεία πώλησης. Ακόμα προσφέρουν προγράμματα αποτοξίνωσης σε πάνω από 2.000 άτομα και βλέπουν τους τζίρους τους να διπλασιάζονται κάθε χρόνο, ενώ σύντομα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο εξωτερικό.

Γιάννης Παπαδάκης

Εγκατεστημένος πλέον στη Ν. Υόρκη, «τρέχει» τη σουίτα διενέργειας ερευνών και δημοσκοπήσεων μέσω χρηστών κινητών εφαρμογών, την οποία συνίδρυσε το 2013 με τους Γ. Ζαούδη, Α. Βούρκο και Ζ. Μπέλλα. Η Pollfish ξεπέρασε τα 4 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση, με πελάτες όπως GroupM, T-Mobile, Microsoft. Αναπτύσσεται με 40% ανά τρίμηνο και ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 400% από πέρυσι.

Βασίλης Στιβακτάκης

Συνίδρυσε με τους Π. Φορτσάκη και Λ. Λιακοπούλου την InsurTech εφαρμογή, που καταγράφει την οδηγική συμπεριφορά. Το 2015 «σήκωσε» 600.000 ευρώ από το Yarrow Capital και ιδιώτες επενδυτές, ενώ προσφάτως εισήλθαν στην εταιρεία ως επενδυτές και οι συνιδρυτές της Onefinestay. Συνεργάζεται με εταιρείες όπως οι ERGO, Interamerican και InsuranceMarket, ενώ «κλείνει» συμβόλαια με ασφαλιστικές σε Ε.Ε. και Μ. Ανατολή.

Μιχάλης Γκόντας, Πέτρος Πιτσιλής

Το 2014 έφεραν την «επανάσταση» στο γρήγορο φαγητό. Οι Αθηναίοι μπορούν πλέον να απολαμβάνουν γρήγορα σπιτικό φαγητό δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια. Με περισσότερους από 140 διανομείς, η Forky καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας, έχει τριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της και πάνω από 45.000 άτομα έχουν εμπιστευτεί στα χέρια τους τη διατροφή τους.

Αλέξανδρος Τρίμης, Σάββας Γεωργίου

O πρώην Dopios λέει Welcome σε πάνω από 100.000 ταξιδιώτες μόλις προσγειωθούν. Η εταιρεία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία από τη στιγμή της προσγείωσης μέσω ενός «ζεστού» kit καλωσορίσματος (κάρτα SIM, χάρτες κ.λπ.) έως την επιστροφή στην πατρίδα. Με παρουσία σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο, ο τζίρος της  έφτασε τo 1,3 εκατ. ευρώ το 2016 και προβλέπεται να αγγίξει τα 5-6 εκατ. ευρώ το 2017.