Οικονομία

Οι παγκόσμιες οικονομίες που είναι καλύτερα προετοιμασμένες για το μέλλον

Με το χώρο της τεχνολογίας να εξελίσσεται διαρκώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι οικονομίες των χωρών να μπορούν να προσαρμοστούν.

Ο κόσμος αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Τα τελευταία 150 χρόνια έχουν χαρακτηριστεί από την πιο εντυπωσιακή ανάπτυξη της τεχνολογίας στην ιστορία. Στις επόμενες δεκαετίες η τεχνητή νοημοσύνη, τα αυτόματα αυτοκίνητα και η αυτοματοποίηση πολλών από τις δουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες είναι πιθανόν να αλλάξουν περαιτέρω την παγκόσμια οικονομία.

Στην πρόσφατη έρευνα Παγκόσμιου Ανταγωνισμού του «World Economic Forum», υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία με την ονομασία «Μελλοντικός προσανατολισμός της κυβέρνησης», ο οποίος εξετάζει διάφορα ενδεικτικά στοιχεία της προετοιμασίας μεμονωμένων εθνικών κυβερνήσεων. Οι ερωτήσεις που βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνουν: «Πόσο γρήγορα το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας προσαρμόζεται στα μοντέλα των διαδικτυακών επιχειρήσεων;», «Σε τι βαθμό η κυβέρνηση ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην αλλαγή;» και «Σε τι βαθμό η κυβέρνηση έχει εγκατεστημένο μακροπρόθεσμο όραμα;».

Στην κάθε επιμέρους κατηγορία αποδίδεται ένα σκορ από το ένα μέχρι το επτά, με το επτά να είναι η ανώτερη μέτρηση, και στη συνέχεια η κάθε βαθμολογία συμψηφίζεται σε ένα μόνο σκορ.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι χώρες του κόσμου που είναι καλύτερα προετοιμασμένες για το ψηφιοποιημένο οικονομικό μέλλον του πλανήτη.