ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε αυτές τις χώρες είναι πιο εύκολο να ιδρύσετε επιχείρηση

Η καινοτομία, η ευελιξία και ο δυναμισμός είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις χώρες αυτές.

Αν ψάχνετε για την καλύτερη χώρα για να ιδρύσετε την επιχείρησή σας, ίσως δεν θα χρειαστεί να ψάξετε μακριά. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην κατηγορία «δυναμισμός των επιχειρήσεων» στην παγκόσμια έρευνα ανταγωνισμού του «World Economic Forum» για το 2018.

Για να υπολογιστεί ο δυναμισμός των επιχειρήσεων η έρευνα συμπεριέλαβε πολλές τιμές, όπως το κόστος και την ταχύτητα για να ξεκινήσει κανείς μια επιχείρηση σε κάθε χώρα, τις συμπεριφορές των επιχειρηματιών όσον αφορά το ρίσκο, και την επιθυμία των εταιρειών να υιοθετήσουν καινοτόμες ιδέες.

«Ένας ευέλικτος και δυναμικός ιδιωτικός τομέας αυξάνει την παραγωγικότητα με το να παίρνει επιχειρηματικά ρίσκα, να τεστάρει νέες ιδέες και να δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες», ανέφερε η έρευνα. «Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συχνή καινοτομία και αναπροσδιορισμό των επιχειρήσεων και των τομέων, τα επιτυχημένα οικονομικά συστήματα είναι ανθεκτικά στα τεχνολογικά σοκ και είναι σε θέση να επανεφευρίσκουν τους εαυτούς τους», σημειώνει ακόμα η έρευνα.

Αυτά είναι, λοιπόν, τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για καινοτόμες επιχειρήσεις: