Αccor – Κρήτη: Το ολοκαίνουριο ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery στο νησί των τουριστικών ρεκόρ και οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Αccor – Κρήτη: Το ολοκαίνουριο ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery στο νησί των τουριστικών ρεκόρ και οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery στον Άγιο Νικόλαο άνοιξε τις πόρτες του φέτος την Άνοιξη και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου προχώρησε στα επίσημα εγκαίνιά του. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η CEO του Ομίλου Accor για τη Νότια Ευρώπη, Maud Bailly, ο επικεφαλής του ομίλου Hines στην Ελλάδα Πώλ Γομόπουλος, ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης της Knossian Group και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχείο ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery της Accor στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Αθήνας στο Σύνταγμα, το Athens Capital του ομίλου Λασκαρίδη, που άνοιξε την περασμένη χρονιά. Ήδη η πληρότητα για το ολοκαίνουριο ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery στην Κρήτη κινείται σε επίπεδα άνω του 90% και φιλοδοξία της Accor, όπως ανέφεραν τα στελέχη της, είναι να «αποτελέσει φάρο φιλοξενίας στο νησί της Κρήτης προσφέροντας ξέγνοιαστες στιγμές στους επισκέπτες του».

Το ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery αποτελείται από 141 δωμάτια και σουίτες με private plunge pools που προσφέρουν θέα στα νερά της Μεσογείου και στην πόλη, συνδυάζοντας το νησιώτικο στιλ με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Το κτήριο έχει προσφάτως ανακαινιστεί πλήρως, με κύριο υλικό το ξύλο και το μάρμαρο, ενώ παράλληλα οι γκρι, πράσινες και μπλε αποχρώσεις αναδεικνύουν τον χώρο.

Επίσης η πισίνα στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, με φόντο το Αιγαίο, κλέβει την παράσταση, ενώ το ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery έχει ενσωματώσει πλήρως στοιχεία της Κρήτης, έχοντας ως Iconic Object την κρητική λύρα και ως Memorable Moment την επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, ένα νησί – ανοιχτό μουσείο με πλούσια ιστορία.

Διπλασιάζει μέχρι το 2025 το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα η Accor

«Το νέο εγχείρημα είναι το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, από την Hines (σ.σ. ιδιοκτήτρια μαζί με τη Henderson Group του ακινήτου), το Κnosian Group (σ.σ. των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη) και την Accor» ανέφερε σχετικά η Maud Bailly στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου.

Με περισσότερα από 5.300 ξενοδοχεία σε 110 χώρες και 40 ξενοδοχειακά brands, που καλύπτουν ένα εύρος από οικονοµικές έως πολυτελείς επιλογές, ο γαλλικός ξενοδοχειακός όµιλος εδραιώνει την παρουσία του στην Ελλάδα.

«Είμαστε ο νούμερα ένα ξενοδοχειακός όμιλος σε ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο -εκτός των ΗΠΑ- ανοίγοντας σχεδόν ένα νέο κατάλυμα κάθε μέρα στον κόσμο. Η Accor στην Ελλάδα κατάφερε να διπλασιάσει την παρουσία της μέσα στην πανδημία από τα τέσσερα ξενοδοχεία που είχε σε οκτώ και τώρα θέτουμε τον στόχο να διπλασιάσουμε εκ νέου το αποτύπωμά μας έως το 2025. Στόχος μας είναι η επέκταση και σε άλλες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και τα ελληνικά νησιά και θέλουμε πιο πολλά ξενοδοχεία, με πιο πολύ ποιοτικό προϊόν και μονάδες πολυτελείας, με περισσότερες συνεργασίες και περισσότερα franchise συμβόλαια. Η Ελλάδα προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και είμαστε αφοσιωμένοι στη χώρα σας και ειδικά στην Κρήτη» πρόσθεσε η επικεφαλής της Accor για την Ευρώπη.

Στο portfolio του γαλλικού ξενοδοχειακού κολοσσού συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Sofitel Athens Airport, το Novotel Athenes Hotel, το ibis Styles Athens Routes Hotel και το ibis Styles Heraklion Central Hotel στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται πως πέρσι η Accor έβαλε την υπογραφή της στο νέο πεντάστερο resort Angsana Corfu στην Κέρκυρα, στην περιοχή Μπενίτσες (το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε υπό την ονομασία San Stefano), που παράλληλα σηματοδότησε την είσοδο του διεθνούς ασιατικού ομίλου διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Banyan Tree Hotels & Resorts στην ελληνική τουριστική αγορά.

«Ο κλάδος της φιλοξενίας έχει αλλάξει παγκοσμίως, κάνοντας στροφή σε πιο βιώσιμα μοντέλα. Φιλοξενία και βιωσιμότητα πάνε πλέον μαζί  και η Accor προχωράει σε πρωτοβουλίες ανεξαρτήτως του τι ορίζουν οι κανονισμοί. Υιοθετούμε κριτήρια ESG στη στρατηγική μας και έχουμε αποφασίσει ο όμιλος μας να μη χρησιμοποιεί καθόλου πλαστικά μιας χρήσης στα ξενοδοχεία του μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη μέχρι το 2030, επιδιώκουμε να μειώσουμε το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα κατά 43% και μέχρι το 2050 να είμαστε carbon neutral» συμπλήρωσε η Maud Bailly.

Aναφερόμενη συνολικά στον ελληνικό τουρισμό, δήλωσε αισιόδοξη για το 2022, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο ρεκόρ που σημειώθηκε στις αφίξεις το 2019. Χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» τον τρόπο που η χώρα μας χειρίστηκε την πανδημία και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στη τουριστική βιομηχανία αυτή τη στιγμή είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η έλλειψη εργατικού δυναμικού.

«Είναι εντυπωσιακή η πορεία της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού που ήταν η πρώτη που προώθησε το πιστοποιητικό υγείας. Τώρα η ανάκαμψη έρχεται νωρίτερα του αναμενομένου και το ζήτημα είναι το πώς θα διαχειριστούμε τη μεγάλη επιθυμία των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του αμερικάνικου κολοσσού ακινήτων της Hines ο επικεφαλής στην Ελλάδα Πώλ Γομόπουλος επισήμανε την έμφαση που δίνει ο γνωστός επενδυτικός όμιλος στο κομμάτι της φιλοξενίας στη χώρα μας. «Διαθέτουμε στο χαρτοφυλάκιο μας επτά ξενοδοχεία αυτή την στιγμή στην Ελλάδα (Αθήνα και Κρήτη). Ο Άγιος Νικόλαος είναι η περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε ο ελληνικός τουρισμός στο νησί πριν από δεκαετίες. Δώσαμε νέα ζωή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο με την εμπιστοσύνη της Accor και η πορεία ήταν δύσκολη μέχρι εδώ. Ήρθαμε στην Ελλάδα το 2014 για να επενδύσουμε σε όλους τις κατηγορίες των ακινήτων και αυτή την στιγμή είμαστε ο ο μεγαλύτερος επενδυτής real estate στη χώρα με ένα χαρτοφυλάκιο 1 δισ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Hines- Henderson Park αγόρασε το ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται πλέον το ΝΙΚΟ Seaside Resort – MGallery την περίοδο 2019 – 2020, στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Κρήτη που περιλαμβάνει πέντε ξενοδοχεία των ομίλων Μαμιδάκη και Cyan Group της οικογένειας Κεφαλογιάννη. Ακόμη το 2021 ακολούθησε στην Κρήτη η απόκτηση του Out of the Blue Capsis έναντι 125 εκατ. ευρώ, το οποίο θα περάσει επίσης από ριζική ανακαίνιση.

Τα MGallery Hotel Collection (πρόκειται για ένα από τα 40 και πλέον brands της Accor)διαθέτουν περισσότερες από 100 boutique μονάδες σε όλο τον κόσμο. Μερικές από τις πιο γνωστές μονάδες MGallery είναι τα Hotel Molitor Paris, INK Hotel Amsterdam, Queens Hotel Cheltenham στην Αγγλία, Santa Teresa Hotel Rio de Janeiro, Hotel Lindrum Melbourne στην Αυστραλία, Muse Bangkok Langsuan στην Ταϊλάνδη, και Hotel des Arts Saigon στο Βιετνάμ.

Η Κρήτη των ρεκόρ

Η φετινή τουριστική περίοδος φαίνεται πώς έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά για το νησί της Κρήτης. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει ισχυρή ζήτηση. Ειδικά για την Κρήτη, προβλέπεται σεζόν-ρεκόρ» ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της Tui Γερμανίας, Στέφαν Μπάουμερτ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» καταλαμβάνει δυναμικά τη δεύτερη θέση σε επιβατική κίνηση και προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος. Υπολογίζεται ότι από 27 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου, πάνω από 1,8 εκατομμύρια τουρίστες θα απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, με την πολύ καλή εικόνα να είναι αντίστοιχη και στην Κρήτη. Ενδεικτικά για τον μήνα Ιούνιο στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου καταγράφεται μέχρι στιγμής 0.5% αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, οπότε ήταν χρονιά ρεκόρ για το νησί.

Η Περιφέρεια Κρήτης αντιπροσωπεύει  το 16% των μονάδων, το 22% των δωματίων και το 22% των κλινών της χώρας. Συνολικά διαθέτει 1.638 μονάδες με 97.525 δωμάτια και 190.714 κλίνες (στοιχεία 2020). Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων κατέχουν το 25% των δωματίων και το 26% των κλινών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Κρήτη αντιπροσωπεύει το 2020 το 20% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων της χώρας και αντίστοιχα το 20% των εισπράξεων που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το 2020.