Αυτή είναι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Αυτή είναι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
epa08318051 (FILE) - A pedestrian wearing a protective face mask walks past the emblem of the Tokyo Olympic Games in Tokyo, Japan, 23 March 2020 (re-issued on 24 March 2020). The International Olympic Committee (IOC) on 24 March 2020 announced that the Tokyo 2020 Olympic Games will be postponed to 2021 due to the ongoing coronavirus COVID-19 pandemic. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ιαπωνική πλευρά προσπάθησε για αρκετό καιρό να κρατήσει ζωντανή την προγραμματισμένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες, θα πραγματοποιούνταν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου του 2021, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (kyodonews.net), αξιωματούχος με γνώση επί του θέματος. Οι νέες ημερομηνίες συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και των τοπικών διοργανωτών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Κάποια σενάρια τους ήθελαν να γίνονται νωρίς την άνοιξη για να μειωθούν και τα κόστη των διοργανωτών, ωστόσο επιβεβαιώθηκε ότι θα διεξαχθούν το καλοκαίρι. «Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα, με τις περισσότερες διοργανώσεις που βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους την περίοδο της άνοιξης, αλλά και να περιοριστούν οι όποιες διοικητικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να διατηρηθεί, στο μεγαλύτερο ποσοστό, το ίδιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στη διεξαγωγή των αγωνισμάτων. Το νέο, λεπτομερές πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική πλευρά προσπάθησε για αρκετό καιρό να κρατήσει ζωντανή την προγραμματισμένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες, θα πραγματοποιούνταν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Ωστόσο, υπό την πίεση διεθνών παραγόντων, αλλά και χωρών που άρχισαν να ακυρώνουν τις συμμετοχές τους, καθώς και με το δεδομένο ότι όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας και προστασίας της υγείας των συμμετεχόντων, καθώς και αποφυγής της διασποράς του ιού, η Επιτροπή ανακοίνωσε τελικά επίσημα την αναβολή τους.