«Αγαπητή μελλοντική μαμά, μη φοβάσαι»

«Αγαπητή μελλοντική μαμά, μη φοβάσαι»

15 παιδιά με Σύνδρομο Down μιλάνε σε μια μητέρα που περιμένει το παιδί της και την ενθαρρύνουν. 

Το σύνδρομο Down είναι η συχνότερη μορφή νοητικής αναπηρίας, που προκαλείται από μια μικροσκοπική χρωμοσωμική διαταραχή και προκύπτει από ένα επιπρόσθετο χρωμόσωμα στο ζεύγος 21, προσδίδοντας έτσι στο άτομο συνολικά 47 χρωμοσώματα. Τα περισσότερα άτομα με σύνδρομο Down έχουν ένα επιπρόσθετο τρίτο χρωμόσωμα, μια κατάσταση που ονομάζεται τρισωμία 21.

Με συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου 1 προς 700, είναι απαραίτητο να γίνεται έγκαιρη παρέμβαση μέσω εκπαίδευσης με στόχο την ομαλή κοινωνικοποίηση του ατόμου.

Διαβάστε ακόμα: Παρακολουθήστε το σχηματισμό του εμβρύου σας από το κινητό σας

Η CoorDown είναι μια οργάνωση που παρέχει συμβουλευτική και ενημέρωση για τα άτομα με σύνδρομο Down και τους γονείς τους. Οι υπεύθυνοι έλαβαν ένα μήνυμα από μια μελλοντική μητέρα, το οποίο έγραφε: «Περιμένω μωρό. Ανακάλυψα πως έχει Σύνδρομο Down. Φοβάμαι: Τι είδους ζωή θα έχει το παιδί μου;»

Η απάντηση δεν ήρθε με ένα κατεβατό email που απαριθμούσε τους λόγους για τους οποίους να μην ανησυχεί, αλλά ένα βίντεο με 15 παιδιά που έχουν το σύνδρομο να μιλάνε για τη ζωή τους και πως είναι ίδια με κάθε άλλου παιδιού.

Λίγα 24ωρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου, αυτό το βίντεο αποδεικνύει πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από εμάς.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο: