Το αμαρτωλό παρελθόν του νέου «Ζούκερμπεργκ»

Το αμαρτωλό παρελθόν του νέου «Ζούκερμπεργκ»
Photo:

Ο CEO του Snapchat, Έβαν Σπίγκελ, είναι στη πιο δύσκολη φάση της σύντομης  καριέρας του. 

Θεωρείται από τους πιο ανερχόμενους στο χώρο της τεχνολογίας και των social media. Μόλις στα 23 του χρόνια, η εφαρμογή του με logo του φαντασματάκι , έχει κατακτήσει το διαδίκτυο και τις νεαρές ηλικίες.

Ο Έβαν Σπίγκελ έγινε πασίγνωστός όταν απέρριπτε πρόταση από Μαρκ Ζούκερμπεργκ να πουλήσει το Snapchat στο Facebook για 3 δισ. δολάρια. Τότε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω του.

Μετά ήρθε η πρώτη μεγάλη δυσκολία που αφορούσε την εφαρμογή, καθώς χάκερ προκάλεσαν μεγάλη διαρροή δεδομένων των χρηστών. Επίσης στις αρχές του μήνα ήρθε σε διακανονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επειδή εξαπάτησε τους χρήστες καθώς υποσχέθηκε ψευδώς ότι εξαφανίστηκαν κάποια μηνύματα- φωτογραφίες. Τώρα ο Σπίγκελ καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα που αγγίζει τον ίδιο προσωπικά.

Τo Valleywag blog της Gawker Media έφερε στο φως προσωπικά του email από την εποχή που έκανε «αταξίες» ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Stanford.

Τα περισσότερα σχετίζονται με τα πάρτι, που διοργάνωνε η αδελφότητα Κappa Sigma στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ από το 2009 έως το 2010. Σε ένα από αυτά ο Μr. Snapchat αφηγείται ότι ήταν τόσο μεθυσμένος που ούρησε μία γυναίκα με την οποία ήταν στο κρεβάτι…

«Έχω προφανώς ενοχληθεί και ντρέπομαι για το γεγονός ότι τα ανόητα emails που έστελνα την εποχή της αδελφότητας δημοσιοποιήθηκαν», αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.  Και συμπλήρωσε: «Δεν έχω δικαιολογία, λυπάμαι που τα έγραψα τότε. Ήμουν βλάκας που τα έγραψα. Δεν αντανακλούν με τίποτα αυτό που είμαι σήμερα ή τις απόψεις μου για τις γυναίκες».

Η υπηρεσία του Snapchat αναπτύχθηκε μέσα σε δύο μόλις χρόνια από το μηδέν, έχοντας σήμερα δεκάδες εκατομμύρια πιστών, οι οποίοι στέλνουν έως και 400 εκατομμύρια φωτογραφίες την ημέρα – και ο αριθμός αυτός ολοένα αυξάνεται. Οι επενδυτές έχουν λάβει το μήνυμα και έχουν ρίξει περισσότερα από 120 εκατ. δολάρια στο Snapchat, αποτιμώντας την αξία της μηδενικών εσόδων εταιρείας σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδυτές ενδιαφέρονται τόσο πολύ γιατί βλέπουν μια εταιρεία που δεν πηγαίνει απλώς ένα βήμα παραπέρα την τρέλα της ανταλλαγής φωτογραφιών που ξεκίνησε από το Instagram (που εξαγοράστηκε από το Facebook τον Απρίλιο του 2012 για 1 δισεκατομμύριο δολάρια), αλλά δημιουργεί μια εντελώς νέα μορφή επικοινωνίας. Το βασικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται για πάντα μετά από λίγα δευτερόλεπτα. (Ο αποστολέας επιλέγει το χρόνο λήξης, έως και δέκα δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο χρονόμετρο στο Snapchat app). Ακριβώς όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έφερε την επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι «μιλούν» μεταξύ τους στη δουλειά τους και το Twitter μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μεταδίδουν πληροφορίες, το Snapchat έχει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γίνει η lingua franca μιας νεότερης γενιάς.

Διαβάστε όλο το story :

Αντίστροφη μέτρηση για την «επανάσταση» του Snapchat

Διαβάστε επίσης:

O άπειρος διευθύνων σύμβουλος της Snapchat

Ήρθε το Snapchat για επαγγελματίες

Υποκλοπή 4,6 εκατ. λογαριασμών Snapchat

H Υahoo! μόλις αγόρασε τον βασικό ανταγωνιστή του Snapchat

Τα startups των δέκα δισ. δολαρίων!