Αμηχανία στην κυβέρνηση από την υπόθεση Μπαλτάκου

Αμηχανία στην κυβέρνηση από την υπόθεση Μπαλτάκου

Για «προσωπική ατζέντα» του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης και «δικαίωση» του Α. Σαμαρά κάνουν λόγο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στον απόηχο της επιτυχημένης διοργάνωσης και των θετικών για την ελληνική οικονομία ανακοινώσεων στο Ecofin και το Eurogroup των δύο προηγούμενων ημερών έσκασε σαν «βόμβα» το αποκαλυπτικό βίντεο με τις συνομιλίες του -πλέον παραιτηθέντα- Γεν. Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Στην κυβέρνηση τηρείται προς το παρόν «σιγή ιχθύος» και γίνεται προσπάθεια ελέγχου της «ζημιάς» και περιορισμού των διαρροών. Απο χθες -πέραν των ανακοινώσεων των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τους οποίους ο Παναγιώτης Μπαλτάκος εμπλέκει στο επίμαχο βίντεο ως παρεμβαίνοντες στη δικαιοσύνη- δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και κύκλους εντός του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Μπαλτάκος είχε αυτονομηθεί και είχε προσωπική ατζέντα», αρκέστηκε να πει ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ενώ ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: «Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ή υπόγειες σχέσεις με τη Χ.Α. ή φυλακή με παρέμβαση της πολιτείας στη δικαιοσύνη. Αλλά και τα δύο μαζί δεν γίνονται».

«Η Νέα Δημοκρατία είχε την πρωτοβουλία για τη δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός μιλούσε για τον κίνδυνο της ΧΑ ήδη από το 2012, όταν «άλλοι πίστευαν ότι η Χρυσή Αυγή απλά κόβει πόντους από τη Νέα Δημοκρατία».

«Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Τα γεγονότα είναι ότι, αυτή τη στιγμή, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό κατηγορία, κάποιοι είναι υπό κατηγορία προφυλακισμένοι, κάποιοι είναι υπό κατηγορία εκτός, υπάρχουν συγκεκριμένοι φάκελοι οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν και κάνουν μια έρευνα που δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ο κ. Μιχελάκης και  χαρακτήρισε αστείες τις όποιες ιστορίες για «θύλακες» εντός της ΝΔ, λέγοντας: «Η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή πολιτικά ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, όταν κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό δεν ήξεραν τη λέξη Χρυσή Αυγή, δεν έβγαινε από το στόμα τους η παραμικρή λέξη γιατί θεωρούσαν ότι είναι μία υπόθεση η οποία κάνει προεκλογικά -πριν από τις εκλογές του 2012- ζημιά στη ΝΔ. Οι προσπάθειες που γίνονται να πουν για τη ΝΔ και δήθεν θύλακες κλπ., είναι αστείες ιστορίες».

«Ανοησία» του πρώην γγ της κυβέρνησης, που δεν θα έπρεπε να συνομιλεί με «αλήτες του πεζοδρομίου, όπως είναι οι χρυσαυγίτες», είπε μιλώντας το πρωί στο Mega και τον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το βίντεο αποτελεί «την απόλυτη δικαίωση Σαμαρά», ενώ η μόνη πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού είναι ότι ένας συνεργάτης του έκανε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα. Πάντως, ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο Π. Μπαλτάκος «είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, με αξιοσημείωτη διαδρομή και ήταν συνεπής γγ της κυβέρνησης».«Τον αγαπώ. Έκανε μια ανοησία και εξετέθη», κατέληξε.

Αργά χθες βράδυ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την οποία ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης φέρεται στη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη να λέει πως είχε λάβει εντολή από τον Χαρ. Αθανασίου για να ασκήσει διώξεις σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενήργησε σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν και τον νόμο. «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  κατά το χειρισμό της υποθέσεως  της Χρυσής  Αυγής ενήργησε με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν  και τον νόμο, οποιαδήποτε δε άλλα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες στιχομυθίες  είναι ανυπόστατα  και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΔΕ στο Λιμενικό για τον γιο του Μπαλτάκου

Στη «φόρα» οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Δένδιας: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» οι αναφορές Μπαλτάκου

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

Έξαλλος ο γιος του Μπαλτάκου έπαιξε ξύλο με Χρυσαυγίτες βουλευτές

Σαμαράς: «Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Μπαλτάκος»