Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της έκτακτης εισφοράς το 2015

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της έκτακτης εισφοράς το 2015

Τις δικαστικές αποφάσεις «δείχνει» ως υπεύθυνες ο Χρ. Σταϊκούρας που αναγνωρίζει πως απέτυχε το μέτρο της εναρμόνισης των φόρων θέρμανσης και κίνησης.

 

«Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κ.  Σταϊκούρα, η εναρμόνιση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης θέρμανσης και κίνησης «δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απέτυχε». Για τον λόγο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες.

Σε ότι αφορά την έκτακτη εισφορά ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει εμμέσως ότι συνεπεία των δικαστικών αποφάσεων είναι πιθανόν να διατηρηθεί και το 2015.

Ωστόσο, δηλώνει αντίθετος στην επιλεκτική αύξηση των μισθών και προκρίνει την μείωση της φορολογίας, λέγοντας: «Σταθερά υποστηρίζω ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, η μη ανατροπή της υφιστάμενης εισοδηματικής πολιτικής και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρέπει να οδηγήσουν στην σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Διαβάστε ακόμη:

Στην εφορία εξοφλείται πλέον το «χαράτσι»

Έρχεται «μαχαίρι» στις επικουρικές και τα εφάπαξ των ενστόλων