Covid-19: Αν χρειαστεί, θα ληφθούν νέα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο

Covid-19: Αν χρειαστεί, θα ληφθούν νέα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας , μιλά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης , Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Στην «καμπάνα» του κινδύνου που έκρουσαν τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι ειδικοί αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο ιός δεν έφυγε και τρέφεται από τον εφησυχασμό», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «ο κορωνοϊός δεν έφυγε και πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί θα το πληρώσουμε». Τόνισε πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπούν συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου, με εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις τρεις εστίες ανησυχίες για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι πρόκειται για στα χερσαία σύνορα, στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στα καταστήματα διασκέδασης, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ανακοίνωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί επεκτείνεται σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου στην χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Για τον σχεδιασμό το Δεκαπενταύγουστο ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται βάσει όσων συστήνουν οι ειδικοί. Αν χρειαστεί πρόσθετα μέτρα θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην τραγωδία στην Βηρυτός υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη βούληση της κυβέρνησης να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου στο τιτάνιο έργο της έρευνας και διάσωσης τραυματιών», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη στη Βηρυτό για το σκοπό αυτό. Η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης εφόσον χρειαστεί».