Αποκαλυπτήρια για τα νέα Samsung Note 4 και Note Edge

Αποκαλυπτήρια για τα νέα Samsung Note 4 και Note Edge

Νέο «phablet» με μοναδικές λειτουργίες κι ένα κινητό με κυρτή οθόνη μπαίνουν στη συλλογή των προϊόντων της κορεατικής εταιρείας.

Στην παρουσίαση των δύο νέων κινητών της προχώρησε η Samsung. Πρώτη προσθήκη, το Galaxy Note 4, το νέο «phablet» της κορεατικής εταιρείες με οθόνη Quad HD Super AMOLED 5,7 ιντσών.

Το Note 4 έχει αποκτήσει πολλά από τα «καλούδια» του Galaxy S5 εκτός από την οθόνη, όπως την αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η συσκευή είναι αδιάβροχη και αντέχει στη σκόνη και το χώμα.

Το Samsung Note 4 είναι εφοδιασμένο με φωτογραφική μηχανή 16ΜΡ και βελτιωμένους αισθητήρες φωτός, 8X digital zoom, και «κάμερα-selfie» 3,7ΜΡ με ευρυγώνια λήψη από 90 έως 120 μοίρες.

Το Note 4 τρέχει το Android 4.4.4 (KitKat) κι επιστρέφει στις USB 2.0 (σε αντίθεση με το Note 3 που έχει USB 3.0). Επιπλέον, στις λειτουργίες του κινητού περιλαμβάνεται λειτουργία γρήγορης φόρτισης, με την μπαταρία να φτάνει το 50% σε μόλις 30 λεπτά.

Η τέταρτη γενιά των Note περιλαμβάνει και βελτιωμένη εφαρμογή των S-Pen, με διπλάσια ευαισθησία και περισσότερες δυνατότητες, όπως την αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα για το ξεκλείδωμα του κινητού ή τις κλήσεις.

Galaxy Note Edge: Το κυρτό κινητό 

 

Μαζί με το Note 4 η Samsung ανακοίνωσε και την κυκλοφορία του Galaxy Note Edge, του κινητού με την κυρτή οθόνη η οποία «αγκαλιάζει» τις άκρες της συσκευής, εξαλείφοντας εξ ολοκλήρου το πλαίσιο.

Η άκρη της οθόνης λειτουργεί σαν κέντρο ενημερώσεων (ημερομηνία, ειδοποιήσεις, tweets κλπ), ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως «νυχτερινό ρολόι». Επιπλέον, η Samsung δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να εξελίξουν τις λειτουργίες της άκρης της οθόνης του Note Edge.

Διαβάστε ακόμη:

Το μέλλον του virtual-reality gaming είναι εδώ

Η Samsung επιλέγει το «ελληνικό» Fleksy για το smartwatch Gear S