Το μπλουζο-κινητό!

Το μπλουζο-κινητό!

Ένα hoodie που «μιλά» (video).

Οι εφευρέτριές του -δύο μεταπτυχιακές φοιτήτριες στο Διαδραστικό Πρόγραμμα Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης- το ονομάζουν «Smart Hoodie». Και πράγματι, το φούτερ με κουκούλα που δημιούργησαν αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από μία ακόμη πρόταση μόδας.

Εξοπλισμένο με τσιπ GPS και ηλεκτρονική πλακέτα, μπορεί -ανάλογα με την κινήσεις αυτού που το φορά- να στέλνει συγκεκριμένου περιεχομένου SMS (γραπτά μηνύματα) σε προεπιλεγμένους παραλήπτες.

Αγγίζεις το εσωτερικό της κουκούλας π.χ. και στέλνεις στον αγαπημένο σου το μήνυμα «μου λείπεις». Σηκώνεις τα μανίκια; Στην πρωτότυπη εκδοχή του «Smart Hoodie», οι φοιτήτριες-εφευρέτριες επέλεξαν το μήνυμα «είμαι σε μάθημα και δεν μπορώ να μιλήσω». Βρίσκεσαι κοντά σε έναν υπολογιστή ή ένα smartphone και θες να συνδεθείς με το Skype, χωρίς να αγγίξεις το πληκτρολόγιο; Πατάς το πάνω μέρος του μανικιού σου.

«Η λογική ήταν να ενσωματώσουμε την τεχνολογία ενός κινητού σε ένα καθημερινό ρούχο», γράφει η Αλίνα στην ιστοσελίδα. Κοντολογίς, εξηγεί, θα πρόκειται λίγο πολύ για «ένα κινητό που θα φοριέται».

Πάνω σε αυτές κι άλλες ανάλογες χρήσεις του μπλουζο-κινητού τους πειραματίζονται οι Ρούσα Πατγουάρνταν και η Αλίνα Μπάλιαν, που μέσω της ιστοσελίδας τους sleevetext.com προχωρούν τώρα στην προδιάθεση του προϊόντος τους.

«Ξεπεράστε τα Google Glass», προτρέπουν τους υποψήφιους πελάτες τους. Παρ’ όλα αυτά, το «Smart Hoodie» απέχει ακόμη αρκετά από την μαζική παραγωγή του. Προς το παρόν, το γυναικείο επιχειρηματικό δίδυμο προσπαθεί να εξελίξει την εφεύρεση, αναζητώντας επιπλέον εφαρμογές και χρήσεις: από το να αξιοποιηθεί ως μηχανισμός ασφαλείας για ανήλικους, έως το να αποτελέσει τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μυστικών πρακτόρων!

Υπάρχουν βέβαια ορισμένα πρακτικά προβλήματα που απομένει να επιλύσουν. Π.χ. τι γίνεται με το «Smart Hoodie» όταν αυτό θα πρέπει μοιραία κάποια στιγμή να μπει στο πλυντήριο ή έστω να πλυθεί στο χέρι. Ένα ακόμη ερώτημα είναι τι γίνεται εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το έξυπνο Hoodie μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη:

SMS από τη βαλίτσα σας: «Χάθηκα, είμαι στο Λος Άντζελες»

Πόσο έξυπνο μπορεί να γίνει το ποδήλατό σας;

Πρεμιέρα για το πρώτο «έξυπνο» όπλο