Μπορεί να σωθεί η Volkswagen;

Μπορεί να σωθεί η Volkswagen;

Η εταιρεία δηλώνει ένοχη για τρία κακουργήματα στο σκάνδαλο με τους κινητήρες ντίζελ. Μπορεί η παραδοχή αυτή να λειτουργήσει υπέρ της;

Η Volkswagen AG δήλωσε ένοχη την Παρασκευή για τρία κακουργήματα, στα πλαίσια ενός συμβιβασμού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Τα κακουργήματα προφανώς και αφορούν το τεράστιο σκάνδαλο παραποίησης των αποτελεσμάτων των δοκιμών εκπομπών αερίων σε μοντέλα με κινητήρες ντίζελ της εταιρείας.

Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της VW Μάνφρεντ Ντος αποδέχθηκε τη συμφωνία εκ μέρους της εταιρείας, αφότου δήλωσε στο πρωτοδικείο του Ντιτρόιτ ότι εξουσιοδοτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της VW να αποδεχθεί την ενοχή της εταιρείας.

«Κύριε Πρόεδρε του Δικαστηρίου, η VW AG δηλώνει ένοχη και για τις τρεις κατηγορίες επειδή είναι ένοχη και για τις τρεις κατηγορίες» είπε ο Ντος στο δικαστήριο.

Ο δικαστής Σον Κοξ αποδέχθηκε την παραδοχή της ενοχής της εταιρείας ως προς τις εξής τρεις κατηγορίες: συνομωσία για τέλεση απάτης, παρακώλυση της δικαιοσύνης, και εισαγωγή αγαθών με ψευδείς δηλώσεις. Ο Ντος είπε ότι τα κακουργήματα τελέσθηκαν στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βάσει της συμφωνίας, η VW συμφώνησε να προβεί σε βαθιές μεταρρυθμίσεις και νέους ελέγχους, και να τεθεί υπό την επίβλεψη ανεξάρτητης εποπτικής αρχής για τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παραδέχθηκε ότι τοποθέτησε μυστικό λογισμικό σε 580.000 οχήματα που προορίζονταν για τις ΗΠΑ ώστε αυτά να εμφανίζουν ψευδείς μετρήσεις στις δοκιμές εκπομπών καυσαερίων. Η απάτη διήρκεσε έξι χρόνια και οι κινητήρες στους οποίους τοποθετήθηκε το λογισμικό εξέπεμπαν στην πραγματικότητα καυσαέρια έως και 40 φορές πάνω από το όριο.

Ο βοηθός εισαγγελέα Τζον Νιλ είπε στο δικαστήριο ότι το σχέδιο που εφήρμοσε η εταιρεία «ήταν ένα άριστα σχεδιασμένο έγκλημα που αγγίζει την κορυφή του εν λόγω οργανισμού». Και πρόσθεσε ότι η VW θα έρθει αντιμέτωπη με πρόστιμα ύψους 17 – 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δικαστικής διευθέτησης, η Volkswagen συμφώνησε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Επίσης, η εταιρεία – η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βάσει πωλήσεων – συμφώνησε να πληρώσει 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Συνολικά, η εταιρεία έχει συμφωνήσει να ξοδέψει έως και 25 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για να ρυθμίσει τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, των περιβαλλοντικών ρυθμιστικών αρχών, των πολιτειακών αρχών, και των εμπόρων αυτοκινήτων, καθώς και για να επαναγοράσει 500.000 οχήματα που μολύνουν την ατμόσφαιρα, από τους ιδιοκτήτες τους.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έπαψε να πουλά οχήματα ντίζελ στα τέλη του 2015 και είπε ότι δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει εξ νέου την πώληση νέων ντίζελ στις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει απαγγείλει κατηγορίες σε εφτά εν ενεργεία και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της VW, για εγκλήματα που συνδέονται με το σκάνδαλο. Ένας κρατείται κι ένας άλλος αποδέχθηκε την ενοχή του και συμφώνησε να συνεργαστεί. Πέντε άλλα στελέχη που αντιμετωπίζουν κατηγορίες στις ΗΠΑ βρίσκονται στη Γερμανία.