Το Candy Crush Saga έπιασε Κίνα

Το Candy Crush Saga έπιασε Κίνα

Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για smartphones και tablets μπήκε στην τεράστια κινεζική αγορά.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν «κολλήσει» με το Candy Crush Saga. Σε αυτούς θα προστεθούν αρκετοί ακόμη Κινέζοι, καθώς το παιχνίδι κυκλοφορεί πλέον στη χώρα από την κινεζική εταιρεία παιχνιδιών Tencent Holdings.

Το παιχνίδι της King Digital Entertainment PLC, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και έχει παραμείνει μια από τις πιο επικερδής εφαρμογές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τη διανομή στην Κίνα ανέλαβε η Tencent Holdings, ενώ η συμφωνία των δύο εταιρειών είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο.

Σημειώνεται πως η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια δύσκολη εποχή για την King, της οποίας οι μετοχές δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου.

Παράλληλα, η κάμψη των εσόδων από το Candy Crush ώθησαν την King Digital στη μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη στο σύνολο του έτους, δίνοντας συνέχεια στις κακές για την εταιρεία ειδήσεις, η οποία δέχτηκε έντονο σκεπτικισμό από τους επενδυτές έπειτα από το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο τον περασμένο Μάρτιο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χειρότερα.

Η King επεξεργάζεται διάφορα σχέδια αυτή την περίοδο, όπως το sequel του Candy Crush και άλλη μια εφαρμογή της ίδιας λογικής, το Diamond Digger Saga.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν το Candy Crush «κράσαρε» στο χρηματιστήριο

Candy Crush αξίας 7 δισ. δολαρίων

Σπας καραμέλες στο Candy Crush; Δεν είσαι ο μόνος…