Deja Vu: Αύξηση +300% στη μετοχή της GameStop – Προσπάθεια για νέο short squeeze

Deja Vu: Αύξηση +300% στη μετοχή της GameStop – Προσπάθεια για νέο short squeeze
epa08971315 A GameStop location in Stoneham, Massachusetts, USA, 28 January 2021. The electronic game retailer has seen it's stock price soar from 3.25 US dollars in April 2020 to close at 347.51 US dollars on 27 January. The company has drawn interest from investors in online chat groups and created as much as 3 billion US dollars in value losses for short sellers. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από το disrupt που προκάλεσε η μετοχή της GameStop (GME), όταν μια ομάδα μικρομετόχων, στοιχηματίζοντας υπέρ της, προκάλεσε ένα γιγαντιαίο short squeeze σε funds που την είχαν σορτάρει, δηλαδή πόνταραν στην πτώση της, και η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών εκρήγνυται για άλλη μία φορά, αυξανόμενη κατά +300%.
Μάλιστα, από ό,τι φαίνεται, η αύξηση αυτή πρόκειται για άλλη μία οργανωμένη προσπάθεια ώστε να προκληθεί έναν νέο squeeze.
Χωρίς την ύπαρξη σαφούς καταλύτη, πολλοί αναλυτές διατύπωσαν την άποψη ότι η αιτία της εξαιρετικά ανοδικής κίνησης της μετοχής είναι πιθανό να βρεθεί στον πίνακα μηνυμάτων των Wall Street Bets στην πλατφόρμα Reddit.

Σε κάθε περίπτωση, οι AMC και GME συγκεντρώνουν πάλι τα περισσότερα σχόλια στα WSB.

Απομάκρυνση CFO

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου η GameStop ανακοίνωσε ότι ο CFO Jim Bell θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 26 Μαρτίου.
Η παραίτηση της Bell δεν οφείλεται σε διαφωνία για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με τις λειτουργίες, τις πολιτικές ή τις πρακτικές της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών αρχών και πρακτικών» δήλωσε η GameStop στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πηγές εξοικειωμένες με το θέμα δήλωσαν στο Business Insider ότι ο Bell εκδιώχθηκε από τον Ryan Cohen, συνιδρυτή της Chewy, ο οποίος πραγματοποίησε μια επένδυση στην GameStop πέρυσι, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει τη διείσδυσή της στο διαδίκτυο.

www.bankingnews.gr