Δεκαέξι ελληνικές startups πάνε Τέξας

Δεκαέξι ελληνικές startups πάνε Τέξας

Θα συμμετέχουν στο startup village σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Ομίλου Libra.

Δεκαέξι πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) Interactive, το οποίο πραγματοποιείται στο Τέξας. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές νεοσύστατες ελληνικές επιχειρήσεις παρουσιάζονται ταυτόχρονα σε μία διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση εκτός Ελλάδας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative– TΗΙ) και του ομίλου Libra.

Από την έναρξη της λειτουργίας του το 1994, το SXSW Interactive Festival λειτούργησε σαν «θερμοκοιτίδα» καινοτόμων τεχνολογιών και ψηφιακής δημιουργικότητας. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πέντε ημέρες μοναδικών παρουσιάσεων από τα πιο διακεκριμένα στελέχη των αναδυόμενων τεχνολογιών, συναρπαστικών εκδηλώσεων που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν και να συνομιλήσουν με ορισμένους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της βιομηχανίας, καθώς και παρουσιάσεις μιας μεγάλης ποικιλίας προγραμμάτων με τα καλύτερα νέα websites, τα καλύτερα video games και τις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας. Εξετάζοντας τις τρέχουσες πρακτικές, αλλά και κάνοντας προβλέψεις για το μέλλον του χώρου, το SXSW Interactive έχει αναδειχθεί στον θεσμό που παρουσιάζει σήμερα την τεχνολογία του αύριο. Ανόμοιες μεταξύ τους startups όπως η AirBnB, η Foursquare και Gowalla έκαναν το πρώτα τους βήματα σε προηγούμενες διοργανώσεις του SXSW.

Gi-Cluster: H θερμοκοιτίδα του ελληνικού gaming industry

Φέτος αναμένεται ότι πάνω από 30.000 άτομα θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ. Οι startup επιχειρήσεις από την Ελλάδα που συμμετέχουν στη διοργάνωση εκτείνουν τις δραστηριότητές του σε διαφορετικούς τομείς η καθεμία, όπως στον τομέα της ενέργειας, των social media, της ανάπτυξης εφαρμογών για το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία, των φορητών συσκευών υψηλής τεχνολογίας (wearable personal intelligence), του eLearning, των ασύρματων τηλεπικοινωνιών, της νανο-τεχνολογίας και των προηγμένων υλικών. Η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει εταιρείες που θα προβάλλουν τις τεχνολογίες τους, θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις σε πάνελ έμπειρων κριτών και θα έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει πελάτες, συνεργάτες, αλλά και επενδυτές. Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τις 16 νέες ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και για άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που αναζητούν διεθνές κεφάλαιο και πελάτες από τις ΗΠΑ.

Οι 16 συμμετέχουσες νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθες:

Amen Technologies
Η Amen Technologies δραστηριοποιείται στον τομέα των ενεργειακών υλικών και ειδικεύεται στην ανάπτυξη θερμο-ηλεκτρικών υλικών και συνθετικών μαγνητών (bonded magnets), καθώς και άλλων εφαρμογών που χρησιμοποιούν τεχνολογία μικροκυμάτων.

eConais
Η eConais κατασκευάζει ασύρματα, υψηλών επιδόσεων και εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης μικροσυστήματα WiFi για το “internet των πραγμάτων” (Internet of Things)

Gridmates
Η Gridmates είναι το κοινωνικό δίκτυο της ηλεκτρικής ενεργείας όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια διαδραστική ενεργειακή σχέση.

Διαβάστε επίσης: Ένα ελληνικό ράφι στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ

Hypertech
Η Hypertech παρέχει ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις διαχείρισης λογισμικού. Τα εργαστήρια της Hypertech πρωτοπορούν στον τομέα της ενέργειας, παρέχοντας υπηρεσίες όπως η αυτοματοποιημένη ενεργειακή διαχείριση κτιρίων μέσω “έξυπνων δικτύων”, απαντώντας στις ανάγκες τόσο των παραγωγών/παρόχων, όσο και των καταναλωτών ενέργειας.

Intelen
Η Intelen παρέχει σε επιχειρήσεις και άτομα αποτελεσματικά εργαλεία για τη συλλογή και διαχείριση ενεργειακών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, και εφαρμογές που επιτυγχάνουν μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω της μόνιμης και βιώσιμης αλλαγής της ενεργειακής καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Meazon
Η Meazon σχεδιάζει και παράγει προϊόντα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ‘έξυπνοι’ μετρητές (sub-meters), καταγραφείς δεδομένων και ρυθμιστές, καθώς και εφαρμογές cloud για ασύρματη και φορητή παρακολούθηση και διαχείριση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Mobiltron
Η Mobiltron είναι ένα προσωπικό φορητό σύστημα νέας γενιάς που ανιχνεύει και αναφέρει αυτόματα έκτακτες καταστάσεις.

Moosend
Το Moosend είναι μία Email Marketing πλατφόρμα που προσφέρει παγκοσμίου κλάσης υπηρεσίες και το πιο εύχρηστο διαχειριστικό σύστημα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

PeekInToo
Το PeekInToo είναι ένα ανώνυμο κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων να ανταλλάσουν βίντεο διάρκειας 12 δευτερολέπτων σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε στον κόσμο

Pinnatta
Η Pinnatta είναι μία υπηρεσία για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν διαδραστικά μηνύματα και ευχετήριες κάρτες με τους φίλους τους

Διαβάστε σχετικά: Επένδυση funds ύψους $1,5 εκατ. για το ελληνικό Pinnatta

QReca!
Η πλατφόρμα QReca! αποτελείται από μια σειρά εύχρηστων διαδικτυακών εργαλείων που επιτρέπουν την ανάπτυξη εφαρμογών ενεργοποίησης της συμμετοχής του καταναλωτή (consumer engagement) με χαμηλό κόστος.

Rabt.co
Το Rabt είναι μία προσωποποιημένη εφαρμογή αναζήτησης, αναπαραγωγής και αποστολής βίντεο που, μέσω ειδικών αλγορίθμων, επιτρέπει στους χρήστες iPhone και iPad να προσαρμόζουν το περιεχόμενο των βίντεο στις προτιμήσεις τους, είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε εν κινήσει.

Rocketgraph
Η Rocketgraph παρέχει έξυπνες λύσεις αυτοματοποιημένης διαχείρισης Μεγάλων Δεδομένων για επιχειρήσεις.

Resin.io
Η Resin.io είναι μία Software as a Service (SaaS) πλατφόρμα που επιτρέπει τη διαχείριση, ενημέρωση και ανάπτυξη κώδικα σε συνδεμένες συσκευές. Javascript στις συσκευές σας με εύκολο τρόπο.

Schoox
Η Schoox είναι μια online ακαδημία εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, όπου οι εκπαιδευόμενοι κερδίζουν διακρίσεις και αποκτούν πιστοποιητικά, δημιουργώντας ένα ισχυρό προφίλ δεξιοτήτων, και οι εκπαιδευτές ωφελούνται οικονομικά προσφέροντας τις γνώσεις τους.

Terranova
Η Terranova είναι ένας έξυπνος προσωπικός βοηθός που διευκολύνει τη διασύνδεση ανθρώπων, τόπων και γεγονότων.

Terranova: Η Νέα Γη δεν είναι μακριά