Η διαφορά είναι στο Diesel

Η διαφορά είναι στο Diesel

Γιατί η κρίση είχε και τα θετικά της!

Του Χάρη Σπηλιόπουλου

Η λέξη κρίση, πριν κάποια χρόνια ακουγόταν συνήθως σε συζητήσεις μεταξύ κυριών, «άσε η σχέση μας περνάει κρίση» ή σαν συνθέτη σε δελτία ειδήσεων «διάκριση για τον..». Τελευταία ακούγεται πολύ συχνά, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Η ελληνική κρίση, είχε και θετικά, ένα εκ των οποίων είναι η νομιμοποίηση του Diesel σε ολόκληρη τη Ελλάδα αφού δεν είχε νόημα η απαγόρευση του και βοήθησε τις ελληνικές αντιπροσωπίες να αυξήσουν τις πωλήσεις. Έχοντας βρεθεί σε συζητήσεις, επικρατεί δυσπιστία κατά πόσο τελικά συμφέρει ένα αυτοκίνητο με καύσιμο το πετρέλαιο ή όχι.

Σίγουρα το καύσιμο είναι οικονομικότερο σε σχέση με την βενζίνη, από την άλλη είναι ακριβότερη η αγορά του οχήματος.

Το τελευταίο σχόλιο παραπάνω δεν ισχύει για τουλάχιστον μια ελληνική αντιπροσωπία εκείνη της Citroen, αφού με το πολύ καλό marketing καθώς και το timing κατάφερε να βάλει στο χάρτη της αγοράς τα diesel της με τιμές «χαμηλότερες και από εκείνες της βενζίνης» . Diesel με 11.500€ για το C3 ή 14.000€ για το C4 όπου σίγουρα αφορά της βασικές εκδόσεις, αλλά και πάλι είναι χαμηλές.

Αποφασίζοντας να απαντηθεί αυτό το ερώτημα αποφάσισα να οδηγήσω τους τελευταίους μήνες ένα C3 κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα. Αφήνοντας το σπορ, διθέσιο, γερμανικό με πολλά άλογα στο γκαράζ , , αρχίζει η συμβίωση με το C3 1.4, diesel, αυτόματο, με start/stop και φυσικά μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Αν και μικρό η άνεση και το στυλ των Γάλλων κυριαρχεί, ανάρτηση και καθίσματα φροντίζουν για αυτό. Οι χώροι επαρκούν για μετακινήσεις ακόμα και εκτός πόλης με την οικογένεια. Η ουσία όμως, δεν είναι άλλη από την οικονομία σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Γράφοντας στο κοντέρ ημερησίως αρκετά χιλιόμετρα , υπάρχει σαφής διαφορά με ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Στη πράξη με το ντεπόζιτο των 47 λίτρων καλύπτει οπωσδήποτε σε μεικτό κύκλο 800+ χιλιόμετρα, με σχετικά σβέλτους ρυθμούς. H κίνηση μέσα στη πόλη είναι ευχάριστη ειδικά με το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, που θα ήταν καλό να ήταν λίγο πιο σβέλτο ειδικά στην αλλαγή από 1η σχέση σε 2η χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα. Το start/stop εξαιρετικό, αφού με τη μίζα να βρίσκεται στον επάνω στον στρόφαλο σχεδόν δεν αντιλαμβάνεται ο οδηγός την μετάβαση από την μια κατάσταση στην άλλη.

Αν η πραγματική ανάγκη βρίσκεται σε μετακινήσεις με γνώμονα την οικονομία, ασφάλεια, και ξεγνοιασιά, αφού το πρώτο Service έρχεται στα 20.000χιλ το μικρό της Citroen πληροί κάθε μια από αυτές . Η Citroen εμπλουτίζει τη γκάμα της με μοντέλα όπως το cactus, ένα πολύ διαφορετικό όχημα που θα βρίσκεται στις εκθέσεις μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Το 2CV είχε μοναδικά στοιχεία για την εποχή του.  όπως και το Citroen Cactus που  αναμένεται με ενδιαφέρον..

Διαβάστε ακόμα:

Η Lamborghini Huracán είναι ένα supercar για όλους

Η BMW έκανε το concept car πραγματικότητα