Δύο χρόνια από το ναυάγιο του Costa Concordia

Δύο χρόνια από το ναυάγιο του Costa Concordia

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται σήμερα στη νήσο Τζίλιο της Ιταλίας για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου - Δήλωση του καπετάνιου Σκετίνο.

Σε εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους πριν από δυο χρόνια, συμμετείχαν δεκάδες από τους διασωθέντες του ναυαγίου, καθώς και συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.

Οι διασωθέντες πραγματοποίησαν πορεία και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστήριο όπου διεξάγεται η δίκη του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο στην πόλη Γκροσέτο της Τοσκάνης για τα δυο χρόνια από τη ναυτική αυτή τραγωδία, ενώ στη συνέχεια τήρησαν ενός λεπτού σιγή μαζί με τους δικηγόρους και τους δικαστές.

1/3

Διαβάστε ακόμη: Τι θα απογίνει το Costa Concordia

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί ακροαματική διαδικασία, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου λόγω της απεργίας των Ιταλών δικηγόρων, στην οποία συμμετέχουν και οι συνήγοροι του Σκετίνο.

Ο καπετάνιος του Costa Concordia έστειλε γραπτή δήλωσή του στην οποία «εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων, και πρόσθεσε: «Συμμετέχω στην ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που άφησε χαραγμένο για πάντα τον πόνο σε όλους μας».

Για τη σημερινή θλιβερή επέτειο έχουν προγραμματιστεί και άλλες εκδηλώσεις στο νησί Τζίλιο όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και πορεία με πυρσούς, ενώ στις 21:45, την ώρα του ναυαγίου, θα ηχήσουν οι σειρήνες των πλοίων.

Διαβάστε ακόμη: Η «τέλεια επιχείρηση διάσωσης» του Costa Concordia