Δύο νεκροί μετά από βασανιστήρια στην ανατολική Ουκρανία

Δύο νεκροί μετά από βασανιστήρια στην ανατολική Ουκρανία

Επιστροφή της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης αποφάσισε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας - Δείτε την ανταπόκριση του Σωτήρη Δανέζη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης κατά των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα, μετά τον εντοπισμό της σορού ενός πολιτικού της περιοχής αυτής που ανήκε στο κόμμα του η οποία φέρει σημάδια βασανιστηρίων.

Δείτε τι μεταδίδει από το Ντονέτσκ ο Σωτήρης Δανέζης

Ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο σοροί που έχουν υποβληθεί σε «βάναυσα βασανιστήρια» βρέθηκαν κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών. Μεταξύ αυτών βρισκόταν η σορός του Βολόντιμιρ Ρίμπακ, μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ, Μπατκίβτσινα, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από «τρομοκράτες».

«Τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε ο Τουρτσίνοφ.

«Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», κατέληξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο