Οι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook

Οι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook
Photo:

Δεν το βρίσκουν πια «cool» επειδή, μεταξύ άλλων, βρίσκονται εκεί οι γονείς τους!

Μπορεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να έχει σκοπό να συνδέσει στο Facebook σχεδόν όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, όμως οι μελλοντικοί του… πελάτες μάλλον έχουν αρχίσει να απομακρύνονται.

Σύμφωνα με μελέτη του University College London (UCL) -η οποία διήρκεσε 15 μήνες και στην οποία απάντησαν πάνω από 1.000 άτομα έως 19 ετών- οι νέοι ήδη αναφέρονται στο Facebook ως «τελειωμένο» και «ήδη πεθαμένο». Έτσι, στρέφονται σε άλλες υπηρεσίες, όπως το Twitter, το Instagram, το Snapchat και το WhatsApp.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καθηγητή του UCL Daniel Miller, ένας από τους κύριους λόγους που οι νέοι αλλάζουν πλατφόρμα είναι ότι στο Facebook βρίσκονται οι γονείς τους, και οι έφηβοι δεν θέλουν ούτε να νιώθουν ότι κάποιος από την οικογένεια τους «κατασκοπεύει», ούτε να βρίσκονται σε μια υπηρεσία που χρησιμοποιούν «οι μεγάλοι».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι νέοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το ότι οι μεγάλες εταιρείες καταγράφουν και αναλύουν τις κινήσεις τους στο Internet. Το ότι τα social media έχουν εξελιχθεί σε μηχανισμό κυβερνητικής παρακολούθησης δεν τους ενοχλεί καθόλου και το 40% από αυτούς δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στα privacy settings του, με αποτέλεσμα το προφίλ του να είναι «ορθάνοιχτο» στον οποιονδήποτε. Αλλά όχι και στους γονείς. Αυτό είναι αιτία… διαζυγίου από το Facebook.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε προβλέψεις για τα social media το 2014