Efund.gr: Βρίσκεις λεφτά για την εταιρεία σου χωρίς μεσάζοντες

Efund.gr: Βρίσκεις λεφτά για την εταιρεία σου χωρίς μεσάζοντες

Μέσω της πλατφόρμας οι χρήστες προβάλουν επιχειρηματικές προτάσεις για να προσελκύσουν επενδυτές.

Έχετε μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα και λείπει το πολυπόθητο κεφάλαιο; Ψάχνετε να συνεταιριστείτε με ανθρώπους που διέπονται από την ίδια επιχειρηματική φιλοσοφία και δεν ξέρετε πώς να έρθετε σε επαφή μαζί τους; Τα πράγματα είναι πλέον πιο απλά. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε στο e- fund.gr, να επικοινωνήσετε την ιδέα σας – παρουσιάζοντας το επιχειρηματικό πλάνο- και να καταχωρήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα διαβάζουμε πληθώρα δημοσιευμάτων για startup εταιρείες που «παίρνουν μπρος» μέσω διάφορων χρηματοδοτήσεων, εν προκειμένω μιλάμε για μια νεοφυή εταιρεία που φέρνει σε επαφή εν δυνάμει επενδυτές με νέους επιχειρηματίες που έχουν την ιδέα, αλλά όχι την υποδομή για να την υλοποιήσουν. Κατά πολλούς θεωρείται ιστοσελίδα πρωτοποριακή στο είδος της, καθώς φέρνει άμεσα σε επαφή, χωρίς μεσάζοντες και απώλεια κερδών, τους επενδυτές με τους κατόχους επιχειρηματικών προτάσεων.

Διαβάστε ακόμη: Υπάρχουν λεφτά για να ξεκινήσεις τη δική σου εταιρεία!

Για να καταχωρήσει κάποιος το επιχειρηματικό του πλάνο αρκεί να ακολουθήσει τον οδηγό βημάτων που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα. Για την πληρέστερη παρουσίαση της ιδέας, δίνεται η δυνατότητα ανάρτησης εικόνων, βίντεο και συνοδευτικών αρχείων. Όσον αφορά το κόστος δημοσίευσης της πρότασης ανέρχεται στα 50 ευρώ για έξι μήνες, ενώ το κόστος ανανέωσης αυτής είναι 10 ευρώ για άλλους έξι μήνες συνεχόμενους ή μη. Από άλλωστε εκεί προέρχονται και τα κέρδη του site.
Οι προτάσεις που έχουν αναρτηθεί, μαζί με το υλικό τους, είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε επισκέπτη του e-fund.gr. Σε περίπτωση που κάποιος χρειάζεται πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το βιογραφικό και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτού που έχει αναρτήσει μια συγκεκριμένη ιδέα, απαιτείται εγγραφή στο site, η οποία γίνεται δωρεάν.

Στον διαδικτυακό τόπο παρουσίασης επιχειρηματικών προτάσεων έχουν αναρτηθεί δεκάδες επιχειρηματικά πλάνα που αφορούν σε κατηγορίες όπως εκδόσεις βιβλίων, καινοτόμα προϊόντα, περιβάλλον ,πολιτισμός , αθλητισμός ,τέχνες, τεχνολογία και τουρισμός. Έρευνες δείχνουν πως για να καταστεί μια επιχειρηματική ιδέα ελκυστική θα πρέπει να έχει ένα προσεγμένο business plan, μια καλά στημένη ομάδα ανθρώπων που θα το υποστηρίξουν και έναν τομέα δραστηριοποίησης με προοπτικές.
Αυτό που θα πρέπει να διευκρινιστεί είναι πως το efund δεν είναι ένα site crowdfunding, δεν γίνεται δηλαδή άμεσα η χρηματοδότηση από το κοινό μέσω internet. Κάθε συντάκτης που δημοσιεύει την πρότασή του στην ιστοσελίδα αποσκοπεί στην εύρεση ενός ή μικρού αριθμού επενδυτών, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν και θα μπουν συνέταιροι με ανάλογο ποσοστό στο project.

‘Επιπρόσθετα, δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στη συμφωνία που μπορεί να προκύψει μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών, ούτε προσπορίζει κάποιο οικονομικό όφελος, κάποιο ποσοστό επί της συμφωνίας σε περίπτωση που αυτή κλείσει.

Διαβάστε επίσης: Οι εκατομμυριούχοι του Kickstarter