Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Χρ. Αλεξόπουλος

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Χρ. Αλεξόπουλος

Για «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο στην απολογία του ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην απολογία του.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε σήμερα ενώπιων των ανακριτριών ο πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής έκριναν πως ο βουλευτής λόγω της «ουσιαστικής και τυπικής» απομάκρυνσής του από το κόμμα, δεν κρίνεται ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Εφετείο, η χρήση της φράσης «ουσιαστική απομάκρυνση» δηλώνει πως οι δικαστικές λειτουργοί και ο εισαγγελέας πείστηκαν για τη θέση του κατηγορουμένου έναντι της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πολύωρης διαδικασίας, χαρακτήρισε πολύ καλή την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα, ενώ -όπως είπε- προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υφίστανται στοιχεία για παράνομη δράση που να εμπλέκεται ο ίδιος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό που είχε προβάλει σε ομιλία του στη Βουλή, ότι δηλαδή υπήρχε «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, «την οποία αποσιωπούσε από βουλευτές και μέλη του κόμματος».

Αύριο το πρωί, έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ενώ μετά το μεσημέρι έχει κληθεί η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή

Προφυλακιστέος και ο χρυσαυγίτης Νίκος Κούζηλος

 Άρση ασυλίας για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

«Βόμβες» Μιχαλολιάκου για Μουρούτη και υπουργούς της ΝΔ

«Σόου» των Χρυσαυγιτών έξω και μέσα στη Βουλή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μ. Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής