Επίθεση της Bild στον Δ. Μάρδα για το έμβασμα στο εξωτερικό – Διαψεύδει ο υπουργός

Επίθεση της Bild στον Δ. Μάρδα για το έμβασμα στο εξωτερικό – Διαψεύδει ο υπουργός

Η γερμανική εφημερίδα κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι αυτός έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό.

Στο μικροσκόπιο του γερμανικού Τύπου παραμένει κάθε κίνηση της κυβέρνησης, με την εφημερίδα Bild να δημοσιεύει άρθρο στο οποίο κατηγορεί τον Δημήτρη Μάρδα ότι αυτό είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Μάρτιο.

Στο άρθρο που βασίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» η Bild γράφει επιτίθεται σε Δ. Μάρδα αλλά και Α. Τσίπρα, γράφοντας «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την αξιοπιστία τους. Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας».

Διαψεύδει ο υπουργός

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και στον Αντέννα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μαρδας, διέψευσε το δημοσίευμα της Bill.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μάρδας έχει ήδη αποστείλει το πόθεν έσχες του στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο φαίνονται όλες του οι κινήσεις μέχρι τις 24 Απριλίου του 2015. Επιπλέον δήλωσε ότι θα δώσει αντίγραφα των λογαριασμών του στη Eurobank και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει βγάλει χρήματα μετά τον Ιανουάριο στο εξωτερικό.

Όπως είπε, έστειλε περίπου 40.000 στο εξωτερικό τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο για το μεταπτυχιακό της κόρης του σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτά τα χρήματα δεν απεστάλησαν στο Λουξεμβούργο, αλλά στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση, γιατί δεν είχε απαντήσει νωρίτερα είπε ότι δεν το έκανε γιατί δεν είχε δημοσιευτεί το όνομα του.

Παράλληλα, μιλώντας και στον ΑΝΤ1, επανέλαβε πως έβγαλε κάποιο ποσό στο εξωτερικό το Νοέμβρη, Δεκέμβρη, μετά τον Ιανουάριο δεν υπάρχει όμως η παραμικρή τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα χρήματα που μεταβιβάζονται μέσω τραπεζικού συστήματος είναι νόμιμα, φορολογημένα κανονικότητα, έστειλε «πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό Νοέμβρη, Δεκέμβρη, γιατί ήταν να φύγει η κόρη του να πάει να κάνει μεταπτυχιακό και δεν έχουν σχέση με τράπεζα στο Λουξεμβούργο».

Ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Bild και ενός ακόμη ελληνικού μέσου ενημέρωσης που έγραψε το όνομά του.

Τι ανέφερε η κυβέρνηση για το θέμα

Όνομα και στοιχεία ζήτησε χθες η κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

«Από ότι φαίνεται η δημοσιογραφική χυδαιότητα δεν έχει όρια», τόνιζαν πηγές της κυβέρνησης και κατηγόρησαν το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» ότι συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με πληροφορίες για αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν «ότι η πρακτική είναι γνωστή, αναφέροντας ότι βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Εν συνεχεία, όπως συμπληρώνουν, όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης».