Alibaba: Έρχεται η «νέα» Amazon

Alibaba: Έρχεται η «νέα» Amazon

Η εταιρεία-κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου του Jack Ma έβαλε «πλώρη» για Αμερική. 

Η Amazon θα πρέπει να αρχίσει να φοβάται μόλις μάθει τα καινούργια νέα. Το μονοπώλιο της τρέμει. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου από την Κίνα, Alibaba, έχει ξεχωρίσει καθώς οι ιθύνοντες αξιοποιούν τη δύναμη ενός καινοτόμου εργατικού δυναμικού και ικανοποιούν τις προσδοκίες της διογκούμενης μεσαίας τάξης των καταναλωτών.

Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην κινεζική αγορά και ετοιμάζεται πλέον να ανοίξει τα φτερά της, για… Αμερική, ξεκινώντας εκεί τη λειτουργία του online καταστήματός της.

Η εταιρεία είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται στα ύψη τη τελευταία χρονιά, κερδίζοντας περισσότερα απ’ ότι η Amazon και το eBay μαζί. Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη τους μεταφράζονται σε: 6,5 δισ. δολάρια τους τελευταίους εννιά μήνες του 2013 και καθαρά κέρδη 2,9 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν 15 χρόνια από τον Jack Ma και σήμερα έχει περισσότερους από 600 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας κερδίσει, λοιπόν, το στοίχημα στη χώρα της, ο Ma θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην άλλη πλευρά του ωκεανού. Το site αναμένεται να τρέξει τους επόμενους μήνες από τις εταιρείες Auctiva και Vendio, ενώ στην αρχή θα είναι μόνο για πελάτες που έχουν λάβει ειδική πρόσκληση.

Διαβάστε ακόμα:

O κινεζικός κολοσσός Alibaba «ταρακουνάει» τη Wall Street

Τα «χρυσά» tips του Κινέζου Μπάφετ

To «μαγικό τζίνι» της Alibaba