Οι φιλορώσοι πέρασαν στην αντεπίθεση στην Οδησσό

Οι φιλορώσοι πέρασαν στην αντεπίθεση στην Οδησσό

Περισσότεροι από 2.000 επιτέθηκαν εναντίον της έδρας της αστυνομίας. 

Περισσότεροι από 2000 φιλορώσοι εξαπέλυσαν σήμερα μια επίθεση εναντίον της έδρας της αστυνομίας στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία για να «απαντήσουν» στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τον θάνατο 40 και πλέον ανθρώπων.

Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, δράστες, οπλισμένοι με ρόπαλα, έριξαν την πύλη με δύο φορτηγά απαιτώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή μετά τις συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και υποστηρικτών της ενωμένης Ουκρανίας.

Οι αστυνομικοί που είχαν ταμπουρωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου άρχισαν να απελευθερώνουν έναν έναν τους συλληφθέντες, τους οποίους το πλήθος χαιρέτισε ως «ήρωες». «Μπράβο!» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Πριν από την επίθεση, το πλήθος των 2000- 3000 διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά της αστυνομίας, μέσω βροχής, φωνάζοντας «φασίστες!». Πολλοί αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο δέχθηκαν χτυπήματα με ομπρέλες από κάποιες γυναίκες.

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι «το πλήθος στέκεται απλά έξω από το αστυνομικό τμήμα και φωνάζει συνθήματα για την απελευθέρωση των κρατουμένων».

Ο ίδιος είπε ότι περίπου 170 άνθρωποι είχαν αρχικά συλληφθεί αφότου οι φιλορώσοι είχαν συγκρουστεί με τους υποστηρικτές της ενότητας στην Ουκρανία την Παρασκευή, ωστόσο έκτοτε περίπου 50 είχαν αποφυλακισθεί.

Διαβάστε περισσότερα: 

Πολλαπλασιάζονται οι συγκρούσεις στο μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας

Aπό έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ξεκίνησαν τα επεισόδια στην Οδησσό