Έγινε η επανάσταση στο φαγητό

Έγινε η επανάσταση στο φαγητό

Τι λέει η Ελληνίδα, Μαριάννα Κολοκοτρώνη, που συμμετείχε στο Food Revolution Day του Jamie Oliver.

Βιομηχανική επανάσταση, τεχνολογική επανάσταση, τώρα και… γαστρονομική επανάσταση. Και για να είμαστε ειλικρινείς αυτή την επανάσταση την προτιμάμε.

Το Food Revolution Day είναι μια εκστρατεία του Jamie Oliver και του Ιδρύματος του (σε Αμερική και Βρετανία) καθώς και του The Good Foundation της Αυστραλίας με σκοπό να ενημερώσουν το κοινό για την σωστή διατροφή και πόσο αυτή επηρεάζει τη ζωή μας και την αποδοτικότητα μας στη καθημερινότητα.

Η δραστηριότητες βασίζονται στη βοήθεια των υποστηρικτών από τις τοπικές κοινωνίες, που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις μαγειρικές τους γνώσεις και να διαδώσουν τα οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής.

117 χώρες έλαβαν μέρος στο Food Revolution Day και συμμετείχαν στα μαθήματα μαγειρικής με σκοπό να σπάσουν το ρεκόρ Guinness με τους περισσότερους συμμετέχοντες. Και η νικήτρια; Η Αυστραλία.

Στην Αγγλία, πατρίδα του Jamie Oliver, και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο η «Ημέρα της επανάστασης του φαγητού» γιορτάστηκε στο Borough Market με πλήθος κόσμου να συμμετέχει και να ενημερώνεται.

Σε μια χώρα που έχουν μάθει να τρέφονται με «τυποποιημένα» προϊόντα, είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή στις διατροφικές τους συνήθειες.

Η Μαριάννα Κολοκοτρώνη και το Oliveologyκαι συμμετείχαν με 25 εθελοντές στο Food Revolution Day. Το Oliveology ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό να διαδώσει τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Ελλάδας.

Η ίδια μας μίλησε για τη συμμετοχής της, τονίζοντας: «Το Food revolution Day είναι μια φανταστική πρόκληση να εμπνεύσουμε όλο τον κόσμο και κυρίως τα παιδιά, για το πόσο σημαντικό είναι το φαγητό μας και για τον πλανήτη και για το σώμα μας, από που προέρχεται και πως τελικά καταλήγει στο τραπέζι μας.»

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Οι Σκωτσέζοι έχουν τη δική τους ελληνική Agora!

Η οικογένεια που σέρβιρε «αρχοντικό» σπιτικό φαγητό στη Χίλαρι Κλίντον

Τα ελληνικά μπαχαρικά που «φωτίζουν» τον κόσμο