FT: Βυθίζεται στο χάος η κυβέρνηση

FT: Βυθίζεται στο χάος η κυβέρνηση

Πόσο θα στοιχίσει στη ΝΔ η υπόθεση Μπαλτάκου - Πιο αισιόδοξη η εφημερίδα για έξοδο στις αγορές. 

Εκτενείς αναφορές φιλοξενούνται σήμερα στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση Μπαλτάκου. Οι Financial Times αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος με αφορμή την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και το βίντεο του Κασιδιάρη.

«Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση των γεγονότων» επισημαίνουν οι FT, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή πιθανόν να κοστίσει πολιτικά στη ΝΔ, η οποία θα χάσει ψήφους ενόψει των Ευρωεκλογών, μια και «αποκαλύπτονται οι σχέσεις του ακροδεξιού τομέα της ΝΔ που εκπροσωπείται από τον Μπαλτάκο με την Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν πως το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χρυσή Αυγή με αφορμή την άρση της ασυλίας ακόμη πέντε βουλευτών του κόμματος, μεταξύ αυτών και του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων δηλώνοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση εκλογής του, θα ασκήσει τα καθήκοντά του και από το κελί.

Στο μεταξύ πιο αισιόδοξη εμφανίζεται η ίδια εφημερίδα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Απρίλιο. Άλλο δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται πληροφορίες από πρόσωπα που γνωρίζουν την κατάσταση, αναφέρει ότι η έκδοση θα είναι ύψους 2 έως 3 δισ. ευρώ και θα γίνει πριν από το Πάσχα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, για να αξιοποιήσει η Ελλάδα τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησε χθες σε χαμηλό 4ετίας, μόλις λίγο πάνω από το 6%, διαμορφώνοντας τις προοπτικές για μία επιτυχή επιστροφή στις αγορές, σημειώνουν οι Financial Times.

Διαβάστε περισσότερα: 

Αμηχανία στην κυβέρνηση από την υπόθεση Μπαλτάκου

Στουρνάρας: «Τώρα η ώρα για έξοδο στις αγορές»