Γιατί δεν είμαστε όλοι πλούσιοι;

Γιατί δεν είμαστε όλοι πλούσιοι;

Τα 6 λάθη που βάζουν «φρένο» στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και δεν βγάζουν αρκετά χρήματα; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που φτιάχνουν περιουσίες και άλλοι που δεν μπορούν; Δείτε τα πιο συχνά λάθη που γίνονται και μπαίνουν εμπόδιο.

1. Ξοδεύετε περισσότερα
Είναι λογικό κάποιους μήνες τα έξοδα να ξεπεράσουν τα έσοδα. Μόνο, όμως, όταν μιλάμε για εξαιρετικές περιπτώσεις. Έρευνες έχουν δείξει πως το 52% ξοδεύουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν. Έτσι σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα «πιείτε» τα λεφτά των κοινοχρήστων και θα πρέπει να σηκώσετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

2. Δεν κάνουμε αποταμίευση
«Μια ζωή την έχουμε και αν δε τη γλεντήσουμε» λέει το τραγούδι. Αλλά αυτό είναι μόνο στίχοι. Το πραγματικό «γλέντι» της ζωής προϋποθέτει να έχουμε βάλει κάποια χρήματα στην άκρη για περίπτωση ανάγκης αρχικά, αλλά και αν θέλετε να αποκτήσετε κάποια στιγμή «περιουσία».

3. Χρωστάτε πολλά
Οι οικονομικές οφειλές προς τράπεζες είναι ανασταλτικός παράγοντας τόσο για την αγορά ακινήτου όσο και για την έναρξη της δικής σας επιχείρησης. Ξεχρεώστε τις οφειλές σας και προτιμήστε κάρτες με υψηλό επιτόκιο.

4. Δεν έχετε συγκεκριμένο πλάνο
Η απόκτηση χρημάτων είναι το αποτέλεσμα ενός μεθοδευμένου σχεδίου. Μη κάνετε δουλειές του ποδαριού, μου κάνετε άσκοπες επαγγελματικές στάσεις, αφοσιωθείτε στην εργασία που θα σας αποφέρει χρήματα.

5. Ξεκινήσατε αργά
Όσο πιο νωρίς βάλετε στόχο να φτάσετε ψηλά, τόσο πιο πιθανό είναι να το καταφέρετε. Αν αποφασίσετε στα 40 πως θέλετε να βγάλετε πολλά χρήματα, ίσως να είναι λίγο αργά.

6. Παραπονιέστε πιο πολύ απ’ ότι προσπαθείτε
«Δεν βγάζω αρκετά χρήματα». Ωραία, μπορεί να είναι αλήθεια αυτό, αλλά εσείς τι κάνετε γι αυτό; Έχετε δει αν υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης, έχετε ζητήσει κάποια αύξηση;

Διαβάστε ακόμα:

Μαθήματα «διοίκησης επιχειρήσεων» από τα παιδιά

Η καλύτερη χώρα για τις γυναίκες επιχειρηματίες είναι….

Τα τρία βασικά λάθη στη συνέντευξη για δουλειά