Γιατί το επόμενο iPhone μπορεί να αποδειχθεί ένα πανάκριβο πρόβλημα

Γιατί το επόμενο iPhone μπορεί να αποδειχθεί ένα πανάκριβο πρόβλημα

Το πολυαναμενόμενο iPhone 8 της Apple φημολογείται ότι θα κοστίζει 1.000 δολάρια - ή και παραπάνω!

του Ντον Ράιζινγκερ

Το πολυαναμενόμενο iPhone 8 της Apple φημολογείται ότι θα κοστίζει 1.000 δολάρια – ή και παραπάνω!Αυτό αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, και πολλοί καταναλωτές εκφράζουν ήδη τη δυσαρέσκειά τους.

Σε μια μελέτη της διαφημιστικής εταιρείας Fluent που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, μόλις 13% των Αμερικάνων καταναλωτών είπαν ότι θα αγόραζαν το iPhone 8 εάν η τιμή του ήταν πάνω από τα 1.000 δολάρια. Και το ποσοστό των εν δυνάμει χρηστών πέφτει στο 8% αν η τιμή του iPhone αγγίξει τα 1.400 δολάρια – ποσό το οποίο έχει ακουστεί ως τιμή πώλησης της συσκευής!

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ένα iPhone 8 που θα κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια θα είναι «πανάκριβο». Και μόλις το 12% όσων συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι η τιμή είναι εντάξει.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και μήνες, η Apple φέρεται να δουλεύει πάνω σε τρία νέα μοντέλα iPhone που θα λανσαριστούν φέτος.

Τα δύο απ’ αυτά, γνωστά ως iPhone 7s και iPhone 7s Plus, δεν θα είναι παρά μικρές αναβαθμίσεις των περσινών iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Το κόστος τους δεν αναμένεται να ξεπεράσει το αντίστοιχο των περσινών μοντέλων – το iPhone 7 ξεκινούσε στα 649 δολάρια και το iPhone 7 Plus στα 769 δολάρια.

Η τρίτη συσκευή – η οποία αποκαλείται συμβατικά iPhone 8 – είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Η συσκευή αναμένεται να είναι σχεδιασμένη εκ νέου, με οθόνη που θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο της πρόσοψης και θα είναι τεχνολογίας OLED και όχι υγρών κρυστάλλων. Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα προηγούμενα iPhone η Apple χρησιμοποίησε οθόνες υγρών κρυστάλλων. Οι οθόνες OLED γενικά έχουν καλύτερη απόδοση και χρώματα μεγαλύτερης φωτεινότητας.

Επίσης, το iPhone 8 φημολογείται ότι θα είναι κατασκευασμένο από γυαλί στο εξωτερικό του, ενώ θα υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με το σύστημα σάρωσης προσώπου, αναμένεται να οδηγήσουν την τιμή του iPhone 8 στα ύψη – συγκεκριμένα, σε επίπεδα άνω των 1.000 δολαρίων.

Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι η τιμή της συσκευής θα μπορούσε να φτάσει και τα 1.400 δολάρια, ανάλογα με τα ακριβή χαρακτηριστικά και λειτουργίες της συσκευής.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το iPhone 7 Plus έχει αρχική τιμή πώλησης τα 969 δολάρια.

Γενικά, τα 1.000 δολάρια είναι ένα ψυχολογικό όριο που οι κατασκευαστές smartphone δεν θέλουν να ξεπερνούν. Ενδεικτικά, το Galaxy Note 8, το πιο πρόσφατο «ακριβό» μοντέλο της Samsung, τιμολογείται στα 960 δολάρια.

Η παρουσίαση των νέων iPhone από την Apple αναμένεται κάποια στιγμή τον ερχόμενο μήνα.