Η Γιούλια, ο «βασιλιάς της σοκολάτας» και ο Ουκρανός Darth Vader!

Η Γιούλια, ο «βασιλιάς της σοκολάτας» και ο Ουκρανός Darth Vader!

Απ’ όλα θα έχουν οι εκλογές της Ουκρανίας στις 25 Μαΐου - Δείτε το βίντεο της πιο... περίεργης υποψηφιότητας.

Η εκλογική επιτροπή που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί 46 υποψηφιότητες, ανάμεσά τους αυτή του δισεκατομμυριούχου Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις, καθώς επίσης και της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο.

Η λίστα των υποψηφίων που δημοσιεύθηκε μετά τη λήξη της κατάθεσης των φακέλων υποψηφιότητας χθες βράδυ, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό «ελασσόνων υποψηφίων», για παράδειγμα από εθνικές μειονότητες, όπως αυτή του ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας Βαντίμ Ραμπινόβιτς ή ακόμη αυτή του εκπροσώπου του ουκρανικού κόμματος του Ίντερνετ – του… Darth Vader, ο οποίος εμφανιζόταν συχνά στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου με το κράνος και την κάπα του χαρακτήρα της ταινίας Πόλεμος των Άστρων.

 

Ο κατάλογος αυτός αναμένεται να μειωθεί πάντως μετά την εξέταση των φακέλων των υποψηφίων, που πρόκειται να συνεχιστεί έως τις 4 Απριλίου.

Την Πέμπτη κατέθεσε την υποψηφιότητά της η Τιμόσενκο, η οποία στα 53 της χρόνια δείχνει αποφασισμένη να πάρει την εκδίκησή της μετά την ήττα της το 2010 από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Την Παρασκευή επισημοποίησε την υποψηφιότητά του ο επικρατέστερος στις δημοσκοπήσεις, ο Πέτρο Ποροσένκο, του οποίου η αυτοκρατορία αρχίζει από τη σοκολάτα και φθάνει έως τα μέσα ενημέρωσης και ο οποίος ήταν ο μόνος ολιγάρχης που υποστήριξε ανοικτά το φιλοευρωπαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας. Το Σάββατο εξασφάλισε την υποστήριξη του πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο.

 

Πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, το Κόμμα των Περιφερειών του έκπτωτου προέδρου επέλεξε τον Μιχάιλο Ντομπκίν, πρώην κυβερνήτη της ρωσόφωνης περιοχής του Χαρκίβ, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά πολλά στελέχη του κόμματος αυτού μετέχουν στην κούρσα διαδοχής χωρίς την επίσημη υποστήριξη του κόμματος, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπόικο.

Από την πλευρά των φιλοευρωπαίων εθνικιστών, το κόμμα Σβόμποντα (Ελευθερία) υποστηρίζει την υποψηφιότητα του ηγέτη του Όλεγκ Τιαγνιμπόκ και η παραστρατιωτική οργάνωση Δεξιός Τομέας αυτήν του Ντμίτρο Γιάρος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε ακόμη:

Βήμα προσέγγισης ΗΠΑ – Ρωσίας για την Ουκρανία

Σε «εποχή ΔΝΤ» περνά η Ουκρανία