«Γκάζια» για πίστα γκραν πρι στη Δραπετσώνα

«Γκάζια» για πίστα γκραν πρι στη Δραπετσώνα

Ανοίγει και πάλι η συζήτηση για τη δημιουργία πίστας που θα φιλοξενεί γκραν πρι στη Δραπετσώνα. 

To όνειρο χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα πίστα που θα φιλοξενεί γκραν πρι της Φόρμουλα1.

Ο εμπορικός διευθυντής της ,Μπέρνι Έκλστουν, μίλησε στο CNN και άνοιξε ξανά το «κεφάλαιο» της δημιουργίας πίστας στη περιοχή της Δραπετσώνας.

Ο Έκλστουν είναι ενήμερος για τον διακαή αυτό πόθο των Ελλήνων και την επιθυμία τους να γίνουν συζητήσεις με τον πρωθυπουργό. «Θα πρέπει όμως να διαπιστώσουμε αν έχουν και τα χρήματα να το κάνουν» τόνισε. Ο υπαινιγμός αυτός έγινε καθώς η ομάδα επιχειρηματιών Delpis Formula 1, η οποία είναι υπεύθυνη για το πρότζεκτ από το καλοκαίρι του 2012, προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την υλοποίηση του στόχου.

Ο επικεφαλής της Delpis Formula 1 Θανάσης Παπαθεοδώρου μιλώντας με τη σειρά του στο CNN τόνισε πως το «μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από την διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αποτελεί εγγύηση για εμάς».

Η επιθυμία μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά οι διαδικασίες φαίνεται να έχουν «παγώσει». Ο απερχόμενος δήμαρχος Δραπετσώνας Λούκας Τζανής, δήλωσε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ πως μαζί με τον κ. Παπαθεοδώρου, τον Σήφη Βαλυράκη και τον Βασίλη Δεσποτόπουλο από την ΕΛΠΑ έχουν συζητήσει με περισσότερους από 20 υπουργούς αλλά καμία από αυτές τις συζητήσεις δεν απέφερε καρπούς. «Μας δέχτηκε ο κ. Σαμαράς και είπε πως στηρίζει το πρότζεκτ. Αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρξε συνέχεια».

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο το κόστος της επένδυσης εκτιμάται σε 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή μιας πίστας από το μηδέν και για την πληρωμή των τελών στη Φόρμουλα 1 για ένα διάστημα περίπου δέκα ετών. Σύμφωνα με την ομάδα που διαχειρίζεται το έργο Dielpis Formula 1, το κόστος αυτό θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική Φόρμουλα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο 14χρονος που θέλει να γίνει ο πρώτος ‘Ελληνας οδηγός της Φόρμουλα 1