Η Google απαντά στις κατηγορίες για τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων

Η Google απαντά στις κατηγορίες για τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων

Ο τεχνολογικός «κολοσσός» αντικρούει τα επιχειρήματα του δικηγόρου, Μάρτιν Σίνγκερ, για καθυστερημένη αντίδραση μετά το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Χόλιγουντ.

Απάντηση στις κατηγορίες για διασπορά γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων στο διαδίκτυο, έδωσε στον δικηγόρο, Μάρτιν Σίνγκερ, η Google.

«Έχουμε αφαιρέσει δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες μέσα σε ελάχιστες ώρες από την στιγμή που μας ζητήθηκε και κλείσαμε εκατοντάδες λογαριασμούς. Το Ίντερνετ χρησιμοποιείται για πολλά καλά πράγματα. Το να εισβάλλεις στις ιδιωτικές ζωές των ανθρώπων, δεν είναι ένα από αυτά», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο τεχνολογικός «κολοσσός».

Ο Μάρτιν Σίνγκερ είχε στείλει μια επιστολή στην εταιρεία στην οποία δήλωσε ότι οι διάσημοι πελάτες του είναι έτοιμοι να υποβάλλουν αγωγή ύψους 100 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία, επειδή δεν αφαίρεσε τις γυμνές φωτογραφίες τους από τις βάσεις δεδομένων της.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα του Σίνγκερ, η Google επισήμανε πως, συν τοις άλλοις, βασίζεται και στους χρήστες του Ίντερνετ, ώστε να την ενημερώνουν πότε μια εικόνα είναι ακατάλληλη στη μηχανή αναζήτησης.