Ανάπτυξη εντός και εκτός συνόρων με σύγχρονες τεχνολογίες VR στην υπηρεσία του πελάτη

Ανάπτυξη εντός και εκτός συνόρων με σύγχρονες τεχνολογίες VR στην υπηρεσία του πελάτη
Όπως λέει στο Fortune ο Γιώργος Λεβεντάκης, CEO της Gruppo Cucine, η εταιρεία ενδιαφέρεται και για το περιβάλλον, καθώς με κάθε αγορά κουζίνας αναλαμβάνουν να φυτέψουν ένα δέντρο για λογαριασμό του πελάτη.

Η ιστορία της Gruppo Cucine χαρακτηρίστηκε ήδη από την ίδρυσή της από τη δημιουργικότητα, την ευαισθησία και τη διορατικότητα του Κωνσταντίνου Λεβεντάκη. Στόχος του ήταν όχι μόνο η κατασκευή επίπλων κουζίνας, αλλά και η μεταμόρφωση της καθημερινότητας εκατοντάδων οικογενειών σε κάτι πιο όμορφο και ξεχωριστό. Μπορεί σήμερα η εμπειρία της εταιρείας να μετρά πλέον αρκετά χρόνια, αλλά το όραμά της παραμένει το ίδιο: «να χρησιμοποιούμε την τέχνη και τη δημιουργικότητά μας για να κάνουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας ομορφότερη, προσφέροντάς τους μοναδικές κουζίνες για να απολαμβάνουν στιγμές ευτυχίας με τους αγαπημένους τους».

Το Fortune μίλησε με τον Γιώργο Λεβεντάκη, CEO της Gruppo Cucine για το σύγχρονο design, την αποστολή της εταιρείας και τα μελλοντικά της σχέδια.

 

Το σύγχρονο design έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πώς η εταιρεία εξασφαλίζει μέσα από τα προϊόντα της το well-being των πελατών και τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα έπιπλα Gruppo Cucine;

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι το ότι σχεδιάζουμε «Tailor Made» έπιπλα για τον κάθε πελάτη μας. Επιπλέον, είμαστε οι μόνοι στην ελληνική αγορά που παρουσιάζουμε τα σχέδιά μας με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, ώστε να μπορέσει ο υποψήφιος αγοραστής να «βιώσει» την κουζίνα του και να τη χρησιμοποιήσει πριν καν την αγοράσει.

 Η εταιρεία σας ξεκίνησε ως ένα 100% ελληνικό brand. Πώς κατάφερε να εξελιχθεί και να μεγαλώσει; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Καταφέραμε να μεγαλώσουμε ως εταιρεία, διότι είχαμε πάθος για τη δουλειά μας. Αυτό το μεταδώσαμε στην ομάδα μας, και έτσι, αυτήν τη στιγμή, το μεγαλύτερο «περιουσιακό» μας στοιχείο είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Μεταξύ των άμεσων σχεδίων μας είναι να δημιουργήσουμε από ένα σημείο πώλησης σε κάθε νομό της χώρας, διατηρώντας τις προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής των καταστημάτων, όπως τις έχουμε ορίσει. Πέρα από την εγχώρια αγορά, στόχος μας είναι η επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του brand Gruppo Cucine στις αγορές της Κύπρου, της Ρωσίας και των Βαλκανίων.

 Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις αγοραστικές συνήθειες πολλών ανθρώπων, πώς διασφαλίζετε ότι τα προϊόντα σας θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Στην Gruppo Cucine, είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι ως εταιρεία γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Τα εργοστάσια που αντιπροσωπεύουμε χρησιμοποιούν πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, πιστοποιημένα και φιλικά προς τον άνθρωπο. Επίσης, η ενέργεια που καταναλώνουν προέρχεται στο 100% από φωτοβολταϊκά πάνελ. Με κάθε αγορά κουζίνας η εταιρεία αναλαμβάνει να φυτέψει ένα δέντρο για λογαριασμό του πελάτη. Έτσι, όση ενέργεια καταναλώθηκε για τη δημιουργία των επίπλων επιστρέφει στη φύση, όπου και ανήκει.

Πολλοί είναι αυτοί που σήμερα επιλέγουν πιο φθηνές επιλογές όσον αφορά τα έπιπλά τους. Γιατί να επιλέξει κανείς επώνυμα έπιπλα κουζίνας;

Θεωρούμε πως, όταν ο πελάτης αγοράζει έπιπλα κουζίνας που θα κρατήσει σπίτι του για τουλάχιστον 30 χρόνια, ίσως η φθηνή λύση αποδειχθεί τελικά πολύ ακριβή. Σίγουρα, σήμερα υπάρχουν και οικονομικές λύσεις, αλλά στην Gruppo Cucine υπερέχει η ποιότητα των υλικών και των υπηρεσιών μας. Όπως και να έχει, ο επισκέπτης που αναζητά ποιότητα θα βρεί ειδικές λύσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες του σε πολύ λογικές τιμές.

 Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος του interior design έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής, καθώς πλέον συνδυάζεται με το ευ ζην. Πώς θα περιγράφατε τον χώρο του design στην Ελλάδα; Θεωρείτε ότι υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης;

Είναι θετικό που σταδιακά στην Ελλάδα αρχίζουμε να δίνουμε ολοένα και μεγαλύτερο βάρος στον σχεδιασμό, και ο κόσμος εμπιστεύεται τον interior designer και τον αρχιτέκτονα για τη μελέτης της κατοικίας του. Σίγουρα, όμως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Για παράδειγμα, στην Ιταλία δεν καταλήγει τίποτα στην παραγωγή πριν περάσει από το τμήμα σχεδιασμού ή τον αρχιτέκτονα. Ελπίζω στο μέλλον να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα. Αν, μάλιστα, αυτό είχε γίνει νωρίτερα, σήμερα τα κτίρια και οι χώροι που μας περιβάλλουν θα ήταν πολύ καλύτερα τόσο από αισθητική όσο και από λειτουργική άποψη. Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά για μια αλλαγή.

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται το «σωστό» σύγχρονο design;

Ο σωστός σχεδιασμός είναι αυτός που θα βελτιώσει τη ζωή του κάθε χρήστη. Συγκεκριμένα, πολύ σημαντικός είναι ο φωτισμός. Θα πρέπει, ιδανικά, να είναι έμμεσος και όχι άμεσος, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον. Επίσης, θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου με τη βοήθεια γεωπόνου, καθώς υπάρχουν για παράδειγμα κάποια που όχι μόνο δεν παράγουν διοξείδιο του άνθρακα το βράδυ, αλλά απορροφούν τους ρύπους.

Ο μέσος Αμερικανός περνά περίπου το 87% του χρόνου του σε εσωτερικούς χώρους. Τι σημαίνει αυτό για τον ρόλο του design στη σύγχρονη εποχή;

Ο εσωτερικός χώρος όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας είναι αυτός της εργασίας μας. Στην Gruppo Cucine έχουμε σχεδιάσει τους χώρους των καταστημάτων μας με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουμε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να χαλαρώνουν για να είναι πιο αποδοτικοί και δημιουργικοί.  Επίσης, όσον αφορά τον χρόνο που περνάμε στο σπίτι, ο χώρος όπου η οικογένεια έρχεται κοντά και περνάει στιγμές χαλάρωσης και δημιουργίας είναι η κουζίνα. Στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε έπιπλα κουζίνας με τα οποία θα μπορούν οι πελάτες μας να έχουν τις ιδανικές συνθήκες για να μαζεύονται με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.