H Goldman Sachs «κλείνει το μάτι» στο bitcoin

H Goldman Sachs «κλείνει το μάτι» στο bitcoin

Ο τραπεζικός κολοσσός εξετάζει μία νέα δραστηριότητα trending αφιερωμένη αποκλειστικά στο ψηφιακό νόμισμα.

Ακόμα και όταν η Κίνα απαγόρευσε τις συναλλαγές σε bitcoinοι πελάτες της Goldman Sachs δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στο θέμα, ο τραπεζικός γίγαντας εξετάζει μία νέα συναλλαγή που θα περιλαμβάνει το Bitcoin λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τα ψηφιακά νομίσματα.

Εάν αυτή η ιδέα τελικώς υλοποιηθεί, τότε η Goldman Sachs θα είναι ο πρώτης γίγαντας της Wall Street που θα ασχοληθεί άμεσα με την ακμάζουσα αυτή αγορά, σύμφωνα με το περιοδικό.

«Σε συνέχεια του ενδιαφέροντος των πελατών μας για ψηφιακά νομίσματα, διερευνάμε τον καλύτερο τρόπο για να τους εξυπηρετήσουμε σε αυτό το πεδίο», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου.

Το ενδιαφέρον για το Bitcoin έχει πράγματι αυξηθεί στις ΗΠΑ, με την τιμή του ψηφιακού νομίσματος να έχει αγγίζει σήμερα τα 4,400 δολάρια, περίπου 341% από τις αρχές του 2017.

Από την άλλη πλευρά, ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon έχει χαρακτηρίσει το ψηφιακό νόμισμα ως «απάτη» , ενώ στο παρελθόν έχει δημοσιεύσει αναλύσεις για την τιμή του κρυπτονομίσματος.