Η αποκαθήλωση της Theranos: Απαγόρευση εισόδου σε εργαστήρια για την Χόλμς

Η αποκαθήλωση της Theranos: Απαγόρευση εισόδου σε εργαστήρια για την Χόλμς
Photo:

Οι αρχές στις ΗΠΑ απαγόρευσαν στην CEO τηςTheranos, Ελίζαμπεθ Χολμς, να διαχειριστεί ή να αγοράσει κάποιο ιατρικό εργαστήριο τα επόμενα δύο χρόνια.

Ομοσπονδιακές κανονιστικές αρχές στις ΗΠΑ απαγόρευσαν στην CEO των ιατρικών και φαρμακευτικών ερευνών, Ελίζαμπεθ Χολμς,να διαχειριστεί ή να αγοράσει κάποιο ιατρικό εργαστήριο τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με τους New York Times, η συγκεκριμένη απόφαση εγείρει περισσότερα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω startup.

Σε επιστολή που στάλθηκε στην Theranos, οι αρχές ανέφεραν ότι ανακαλούν την πιστοποίηση του κεντρικού εργαστηρίου στην Καλιφόρνια, απόφαση που θα τεθεί σε εφαρμογή την 5η Σεπτεμβρίου 2016.

Η Wall Street Journal αποκάλυψε τον Οκτώβρη ότι πολύ μικρός αριθμός των αναλύσεων αίματος πραγματοποιείται, όντως, στο εργαστήριο της «Theranos». Από τότε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι και οι μέθοδοι δοκιμών βρίσκονται υπό διαρκή επίβλεψη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και διάφορους φορείς για την υγεία..

Η Ελίζαμπεθ Χολμς είχε ξεχωρίσει ως μια νέα, ταλαντούχα και αποτελεσματική CEO που έχτισε την επιτυχία της (και τα εκατομμύριά της) στον ισχυρισμό του ότι η τεχνολογία που εφαρμόζει η εταιρεία της δύναται να “επεξεργαστεί γρήγορα το πλήρες φάσμα των εργαστηριακών δοκιμών από λίγες σταγόνες αίματος». Αυτή η  υπόσχεση βρίσκεται σήμερα υπό διαλεύκανση καθώς η Theranos έχει δεχθεί αγωγές για ανακριβή αποτελέσματα εξετάσεων.