Η Arivia από τη Θεσσαλονίκη εξαγοράστηκε από αμερικανική εταιρεία

Η Arivia από τη Θεσσαλονίκη εξαγοράστηκε από αμερικανική εταιρεία
Η Arivia είναι μια εξωστρεφής εταιρεία παραγωγής τυροκομικών με βάση τα φυτικά λιπαρά, κυρίως το λάδι καρύδας, και έχει στην κατοχή της τα καταξιωμένα brands Viofast και Violife.

Έχει έδρα της τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μια δυναμική εταιρεία με εξωστρέφεια. Η Arivia πέρασε πλέον στα χέρια της αμερικανικής εταιρείας Upfield, μέσω της θυγατρικής της Upfield Europe BV. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Upfield Europe BV με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες, είναι ο ηγέτης παγκοσμίως στα λεγόμενα plant-based βούτυρα και spreads με περισσότερα από 100 brands και μεταξύ άλλων τα Flora, Proactive, Becel.

Η Arivia από τη πλευρά της με βασικά brands τα Viofast και Violife έχει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στη Δράμα και απασχολεί πάνω από 200 άτομα. Στο χαρτοφυλάκιο της διαθέτει πάνω από 500 κωδικούς προϊόντων από τους οποίους οι 300 αφορούν καινοτόμα προϊόντα. Κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ τα τελευταία χρόνια διευρύνει διαρκώς την παρουσία της στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η εταιρεία είχε εξαγοραστεί αρχικά από το επενδυτικό κεφάλαιο Southbridge Europe Mezzanine SICAR, μίας εταιρείας επενδύσεων που αξιοποιεί κεφάλαια ιδιωτών αλλά και θεσμικών, όπως το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (ΕΙF), που ήταν και αυτό που την πούλησε στην Upfield – έναντι 20 εκατ. ευρώ από την ΕΛΓΕΚΑ. Για τη νέα εξαγορά δεν έχει ανακοινωθεί τίμημα.

O CEO της Upfield, David Haines, δήλωσε ότι «αυτή η εξαγορά θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε περαιτέρω στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών για γευστικές εναλλακτικές σε γαλακτοκομικά προϊόντα, διευρύνοντας την προσφορά μας σε plant-based κωδικούς».

Παράλληλα, ο CEO της Arivia, Άνθιμος Μισαηλίδης εκτιμά ότι «το παγκόσμιο αποτύπωμα της Upfield’s, σε συνδυασμό με την προσφορά μοναδικών προϊόντων από την Arivia, θα λειτουργήσουν καταλυτικά απέναντι στην αυξανόμενη διαθεσιμότητα premium, plant-based προϊόντων σε όλα τα retail και food service σημεία».

Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 3 μήνες μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.