Η ελληνική “all star” ομάδα του Mobile World Congress 2017

Η ελληνική “all star” ομάδα του Mobile World Congress 2017
epa05180455 Visitors depart from the congress grounds on their return journey home after the Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, Spain, 25 February 2016. EPA/TONI ALBIR

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετάσχει η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο στο Mobile World Congress 2017, που θα πραγματοποιηθεί στις Βαρκελώνη από τις 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2017.

Η συμμετοχή, συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia, ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, gi-Cluster, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για συμμετοχή στα μεγάλα διεθνή γεγονότα της τεχνολογίας, και μεγάλο χορηγό την Eurobank.

Σημειώνεται ότι η αποστολή στο MWC τελεί υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την υποστηρίζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και η Περιφέρεια Αττικής.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Ελληνικής συμμετοχής, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης επισήμανε ότι: “Η ελληνική συμμετοχή εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις, τους ερευνητικούς φορείς και την πολιτεία, συνεργασία η οποία θα οδηγήσει σε ένα γενικότερο σχέδιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του τεχνολογικού κλάδου”.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Βαγγέλης Αντωνιάδης, τόνισε: “Μπορούμε και πρέπει να εξάγουμε τεχνολογικό προϊόν”.

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος, δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων του κλάδου της τεχνολογίας, ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, ενώ ο γενικός διευθυντής ΣΕΠΕ Γιάννης Σύρρος, μέλος ΔΣ του DigitalEurope και αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου διαθέτουν έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο , γενικός διευθυντής, Corallia Βασίλης Μακιός, τόνισε ότι στόχος είναι η εξωστρέφεια σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Τέλος, ο διευθυντής Υποδιεύθυνσης e-Business Eurobank Κωστής Πάϊκος, είπε ότι η παρουσία στο Mobile World Congress αποτελεί την αρχή ανάπτυξης και διεύρυνσης του τεχνολογικού οικοσυστήματος.

Την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας επισήμανε η ειδική συνεργάτης του υπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Αγγελική Σγώρα, ενώ ο διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών Παντελής Λάμπρου, επεσήμανε τις προοπτικές που δημιουργούνται για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις και την πρόθεση του Χρηματιστηρίου να υποστηρίξει την κεφαλαιουχική τους ενίσχυση.

Οι εταιρίες που απαρτίζουν μέχρι στιγμής την ελληνική ομάδα στην Βαρκελώνη είναι οι: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ, Echoleap, Ergon, Going Up, MLS, Motivian, M-Stat, Motivian, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, SoftWeb, Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo, Viva Wallet, Warply.