Οι μαθητές θα δώσουν Πανελλήνιες με τη βοήθεια του Quizdom

Οι μαθητές θα δώσουν Πανελλήνιες με τη βοήθεια του Quizdom

Μετά την τηλεοπτική πρεμιέρα, το Quizdom ανοίγει τώρα social …φροντιστήριο και κάνει το μάθημα παιχνίδι.

Αφού κόλλησαν 1.600.000 Έλληνες, ήταν «καιρός να κολλήσουν κι οι μαθητές με το διάβασμα», σκέφτηκε το Quizdom …και έβαλε στην υπάρχουσα εφαρμογή ερωτήσεις Πανελληνίων, εξετάσεων Αγγλικών και πολλών άλλων αντικειμένων εκπαίδευσης.

Όντως, αφού μπορούμε να παραγγέλνουμε φαγητό, ταξί και ρούχα μέσα από το κινητό, ήταν καιρός να μπουν και δραστηριότητες που ίσως δεν ήταν -ως τώρα- τόσο ευχάριστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προετοιμασία των Πανελληνίων.

Το Quizdom, λοιπόν, είναι η πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως που επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν πιο έξυπνα για τις Πανελλήνιες, κάνοντας το μάθημα παιχνίδι. Συγκεκριμένα, έχει προσθέσει 10.000 καινούριες ερωτήσειςστα νέα group: Έκθεση, Αρχαία, Λατινικά, Ιστορία Προσανατολισμού και Βιολογία Γενικής Παιδείας.

Ενδεικτικά, στην Έκθεση, η κατηγορία «Παραγωγή Λόγου» προετοιμάζει το μαθητή για τα βασικά σημεία του ομώνυμου και μείζονος σημασίας θέματος των Πανελληνίων. Στην κατηγορία “Έκφραση”, προλαμβάνει συνήθη εκφραστικά λάθη και στο “Λεξιλόγιο” εξασκεί τους μαθητές σε ασκήσεις των εξετάσεων, όπως εκείνη με τα συνώνυμα-αντώνυμα. Τέλος, η εφαρμογή καταλαβαίνει σε ποιες κατηγορίες ή ερωτήσεις έχει ο μαθήτης ελλείψεις και τις επισημαίνει, μέχρι να καλύψει τα κενά του.

Αυτή η καινοτομία προκύπτει από τη συνεργασία της ομάδας του Quizdom με διακεκριμένους εκπαιδευτικούς και οργανισμούς, με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να προετοιμαστούν καλύτερα για εξετάσεις διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης. Το Quizdom προσπαθεί, έτσι, να κάνει τις εξετάσεις, παιχνίδι.

Η εφαρμογή, εν μέσω κρίσης, παραμένει δωρεάν για το κοινό της, κάτι που ίσως βοηθήσει ιδιαιτέρως όσους δεν έχουν την δυνατότητα να βοηθηθούν από φροντιστήριο ή ιδιαίτερα μαθήματα. Το μόνο που χρειάζονται οι μαθητές είναι ένα smartphone με λειτουργικό Android ή iOS, καθώς μόνο εκεί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή.

H Quizdom έχει ανακοινώσει ότι μετράει και θα μετρήσει τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα όσων προετοιμάζονται από την εφαρμογή, με σκοπό να γίνει ένας απολογισμός το καλοκαίρι, που θα δείξει αν όντως οι Πανελλήνιες μπορούν να γίνουν… παιχνίδι.