«Υπάρχει εναλλακτική αν δεν πάρουμε τη δόση Μαρτίου»

«Υπάρχει εναλλακτική αν δεν πάρουμε τη δόση Μαρτίου»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως ευελπιστεί σε πρόσβαση στην ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Υπάρχει εναλλακτική» λύση στην περίπτωση που δεν δοθεί τον Μάρτιο μέρος της δόσης στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του, σε εκδήλωση για τα 130 χρόνια του ελληνογαλλικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες που συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ με την εξόφληση των δόσεων προς το ΔΝΤ και κάποια ομόλογα εκτός PSI. Ανέφερε επίσης ότι ευελπιστεί σε πρόσβαση στην ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Είπε ότι από τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει ενεργοποίηση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και παράλληλα η δρομολόγηση της διαδικασίας για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Συνεδρίαση κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική

Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα.