Καμμένος: Ποιο είναι το plan B της κυβέρνησης

Καμμένος: Ποιο είναι το plan B της κυβέρνησης

Χρηματοδότηση από την άλλη πλευρά το εναλλακτικό σενάριο, σε περίπτωση που κλείσουν οι στρόφιγγες.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι σε περίπτωση που κλείσουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, το σχέδιο B είναι χρηματοδότηση από την άλλη πλευρά που μπορεί να είναι «οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες».

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, δηλώνοντας μάλιστα πως ο ίδιος πιστεύει πως θα βρεθεί λύση

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα» και δεν προτίθεται να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει. Κληθείς να απαντήσει εάν θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός σε περίπτωση σύγκρουσης με τους εταίρους, ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει τον λόγο εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε το Grexit «μια απειλή χωρίς υπόσταση… κάτι σαν τον μπαμπούλα».

Ο κ. Καμμένος είπε «όχι στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας», ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρέμβαση των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο και πως ζητούμενο για την κυβέρνηση να υπάρξει «κούρεμα», ανεξαρτήτως με ποιον τρόπο θα γίνει και πώς αυτό θα ονομαστεί.