Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη στην Αττική με απόφαση της Περιφέρειας – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη στην Αττική με απόφαση της Περιφέρειας – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Το 1ο νηπιαγωγείο στα Καλύβια Αττικής κλειστό μετά από απόφαση της Κυβέρνησης να περιμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελληνική επικράτεια λόγω του κορωνοιού, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020. Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη σε όλη την Αττική, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.