Κομισιόν: Αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα

Κομισιόν: Αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα

Με ποιες προϋποθέσεις θα εγκρίνει το Euroworking Group τη νέα δόση του 1 δισ. ευρώ.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, κατά τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Simon O΄Connor, πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, του Οκτωβρίου, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής, ανέφερε ότι για την έγκρισή της δεν χρειάζεται πολιτική απόφαση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρκεί η έγκριση της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης (Euroworking Group).

Πρόσθεσε, επίσης, ότι απομένει αρκετή δουλειά έως ότου υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της δόσης που εκκρεμεί για τον Οκτώβριο, αλλά παρόλα αυτά η επιστροφή της Τρόικας, με πλήρη σύνθεση, στην Αθήνα δεν είναι απαραίτητη.

Ο Simon O΄Connor υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούλιο, το Eurogroup είχε εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα σε τρεις υποδόσεις. Σημειώνεται ότι η δόση του Οκτωβρίου που εκκρεμεί αφορά 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 0,5 δισ. ευρώ θα προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το υπόλοιπο 0,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP (Securities and Market Program) της ΕΚΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ