Κομισιόν: Ο Νόμος για τον αιγιαλό είναι μνημονιακή δέσμευση

Κομισιόν: Ο Νόμος για τον αιγιαλό είναι μνημονιακή δέσμευση

Τι απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του Νίκου Χουντή για την εκποίηση του αιγιαλού.

Ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Siim Kallas, αντικαταστάτης του Όλι Ρεν, απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή για την ελληνική ακτογραμμή και για τα δάση. Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι μνημονιακή δέσμευση και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, είπε σχετικά.

Ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, με βάση πληροφορίες από τα «ψιλά» των εφημερίδων, ότι, «κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα συζητήθηκαν θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στους υδάτινους πόρους», ζητούσε να μάθει από την Κομισιόν «ποια ήταν τα συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες και τι τελικά συμφωνήθηκε».

Στην απάντησή του, ο κ. Kallas, χωρίς να κρύβει τα λόγια του, ομολογεί ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας να θεσπίσει ταχέως νομοθεσία για τις παράκτιες ζώνες, τονίζοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, «τη διευκόλυνση των “στρατηγικών επενδύσεων” και τις “ιδιωτικοποιήσεις”».

Στη συνέχεια της απάντησής του, ο κ. Kallas ενημερώνει ότι, «οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης ένα νέο νόμο περί δασοκομίας για να αποσαφηνίσουν  τον ορισμό των δασών και των δασικών γαιών».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr