Max Perry: Η εταιρεία που αποθέωσε τη σοκολάτα

Max Perry: Η εταιρεία που αποθέωσε τη σοκολάτα

Ξεκίνησε από ένα κατάστημα στον Πειραιά και εδραιώθηκε σε Αθήνα, Πάτρα και Κρήτη.

Σοκολάτα! Δεν ξέρει τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτή την λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, σε όποια μορφή και αν καταναλωθεί. Αν και η γενίκευση ενέχει το στοιχείο της έλλειψης αντικειμενικότητας, νομίζω πως η σοκολάτα σπάει από μόνη της τους κανόνες καθώς σπάνια συναντά κανείς άνθρωπο που να μπορεί να της αντισταθεί. Για χάρη της έχουν σκηνοθετηθεί ταινίες, έχουν γραφτεί εγχειρίδια, έχουν δημιουργηθεί ακόμα και ρούχα από γνωστούς οίκους υψηλής ραπτικής. O χρόνος έχει δείξει ότι όποιος επιχειρηματίας έχει επενδύσει στη σοκολάτα, μόνο «γλυκά» οικονομικά αποτελέσματα μπορεί να περιμένει.

Στην Ελλάδα του 2014, τα ζαχαροπλαστεία, παρά την κρίση, εξακολουθούν και προσελκύουν καταναλωτές και πολλαπλασιάζουν τα καταστήματά τους ανά την χώρα. Η εταιρεία που έκανε τα πρώτα της βήματα λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς μέσα σ’ αυτή, δεν είναι άλλη από την Max Perry Handmade Chocolates. Αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα οικογενειακής επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε το 2005 με ένα μικρό εργαστήριο στον Πειραιά και μέσα σε εννέα περίπου χρόνια κατάφερε τα καταστήματά της κοσμούν τις μεγαλύτερες περιοχές της Αττικής.

Η μεγάλη ποικιλία γλυκών βασισμένων στην σοκολάτα την κατέστησε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ελληνική αγορά ως «Leader Concept» στο «Chocolate Pastry Market». Μια βόλτα σε ένα κατάστημα αρκεί για να νιώσει ο πελάτης σαν τον Τσάρλι στο εργοστάσιο σοκολάτας, την κινηματογραφική ταινία που αποθέωσε τη σοκολατένια λιχουδιά. Περιτριγυρισμένος στην κυριολεξία από σοκολατένια γλυκά, παγωτά, τσουρέκια, τούρτες, κέικ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεφεύγει του αρχικού του στόχου. Μπαίνει για κάτι συγκεκριμένο και φεύγει σίγουρα με κάτι επιπλέον.

Διαβάστε ακόμη: Οδοντόπαστα με γεύση σοκολάτα;

Και πώς είναι δυνατόν να κρατήσει αντιστάσεις, όταν η παρασκευή των σοκολατένιων γλυκισμάτων γίνεται μπροστά στα μάτια του, αφού μπορεί να παρακολουθήσει από τις γυάλινες προσόψεις των καταστημάτων τις γλυκές αλχημείες; Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά των Max Perry αλλά και το μυστικό στο οποίο βασίζεται η επιτυχία τους. Και χάρη σε αυτά η εταιρεία κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο αναπτυσσόμενες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις διατροφής στην Ευρώπη.

Πίσω από το εν λόγω success story κρύβεται ο Δημήτρης Κυπαρρισάκης, ο οποίος από το 2011 ακολουθεί στρατηγική επέκτασης εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής. Εκτός από τα καταστήματα Max Perry που βρίσκονται σε περισσότερες από 20 περιοχές της Αττικής, άνοιξε άλλα τρία, ένα στο Ηράκλειο της Κρήτης και δύο στην περιοχή της Πάτρας και η επέκταση συνεχίζεται με τη μέθοδο του franchise. Η ενασχόληση με τη σοκολάτα προέκυψε στην πορεία της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Πριν γίνει επιχειρηματίας πέρασε από διάφορα στάδια ως μισθωτός. Δούλεψε σε κρεοπωλείο, σε κουρείο ακόμη και ως σερβιτόρος και μπάρμαν.

max perry

Και γιατί Max Perry και όχι ένα όνομα πιο ελληνικό; Ο Δημήτρης εμπνεύστηκε από το όνομα του γάλλου ερευνητή της σοκολάτας Μaximilian Ρernault από την πόλη Λιλ, ο οποίος δημιούργησε σπάνια χαρμάνια σοκολάτας.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι στην Ελλάδα μπορεί να εκλείπουν τα κακαόδεντρα, παρόλα αυτά η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι σε υψηλά επίπεδα. Πέραν της απόλαυσης που προκαλεί στον ουρανίσκο, η σοκολάτα είναι αγαπητή και για δύο ακόμη λόγους. Επιδρά θετικά στην ψυχολογία, αφού έχει αποδειχτεί επιστημονικώς ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άγχους, ενώ κάνει καλό και στην επιδερμίδα.

Διαβάστε επίσης: Τυπώστε μου ένα σοκολατάκι παρακαλώ!