Μαξίμου: Χάσαμε εμείς, δεν κέρδισαν εκείνοι

Μαξίμου: Χάσαμε εμείς, δεν κέρδισαν εκείνοι

Με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, ο Α. Σαμαράς σχεδιάζει κλιμακωτές αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές για να δείξει πως έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Της Βίκυς Σαμαρά

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για πολιτικές εξελίξεις έδωσαν οι ψηφοφόροι με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η ήττα για τη δικομματική είναι σαφής, όμως το Μαξίμου εστιάζει στο ότι από την άλλη πλευρά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο ευρεία όσο θα αναμένετο, δηλώνει πως έλαβε το μήνυμα και υπόσχεται αλλαγές.

Η κυβέρνηση προσπαθεί από χθες το απόγευμα να υποβαθμίσει το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ευρωκάλπη και στην περιφέρεια Αττικής, εκτιμώντας πως παρά τη δυσαρέσκεια του κόσμου μετά από δύο δύσκολα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφει δυναμική και πως η Ν.Δ έχει την αριθμητική υπεροχή σε επίπεδο περιφερειών. Αντίθετα, η διαφορά στις ευρωεκλογές αποδίδεται στην πτώση της Ν.Δ., η οποία όμως από μόνη της αποτελεί ζήτημα.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών υπογράμμισε τη σταθερότητα της κυβέρνησης και προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις. Ο σχεδιασμός από σήμερα αφορά τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν. Το φθινόπωρο όμως θα είναι καθοριστικό πολιτικά, αφού από Σεπτέμβριο είθισται να γίνονται οι προαναγγελίες για την οικονομική πολιτική του επόμενο έτους και γιατί μέχρι τότε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει πολιτικά το τοπίο. Το φθινόπωρο επίσης αναμένονται τα σπουδαία όσον αφορά στην εκκρεμή συζήτηση για το χρέος.

Οι αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές που σχεδιάζει ο κ.Σαμαράς θα πραγματοποιηθούν κλιμακωτά με βάση αυτή τη στόχευση και χρονοδιάγραμμα. Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, ενώ οι αλλαγές προσώπων δεν μπορούν να αφορούν μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τον κρατικό μηχανισμό.

Πρώτα από όλα όμως ο κ.Σαμαράς έχει από αύριο στην ατζέντα του τη Σύνοδο Κορυφής και Σύνοδο του ΕΛΚ για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Κομισιόν. Σήμερα συνεχίζει «πρωθυπουργικά» -όπως και χθες επέλεξε για τον ίδιο λόγο να κάνει δηλωσεις όχι από τη Συγγρού, αλλά από το Μαξίμου- με συναντήσεις για το ΕΣΠΑ, θέλοντας να δείξει πως η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στο έργο της.

Πηγή: News247.gr