Μεγάλη ζήτηση για το 3ετες ελληνικό ομόλογο

Μεγάλη ζήτηση για το 3ετες ελληνικό ομόλογο

Στο υπουργείο Οικονομικών προσδοκούν να πετύχουν επιτόκιο κάτω από 3,5%. 

Θετικά αναμένεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές σε 4 μήνες με έκδοση 3ετούς ομολόγου, με την απόδοσή του να τοποθετείται από τραπεζικούς κύκλους στο 3,4% – 3,6% με κάποιους αναλυτές να περιμένουν επιτόκιο ακόμα και 3,25%.

Το βιβλίο προσφορών του νέου τριετούς ομολόγου άνοιξε χθες μετά τη σχετική εντολή που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους αναδόχους και αναμένεται να κλείσει σήμερα.

Το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει 2,5-3 δισ. ευρώ ενώ, αν διαπιστωθεί πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη υπερκάλυψη προσφορών, μπορεί τελικώς να κάνει δεκτά έως και 3,5 δισ. ευρώ. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, οι προσφορές κυμαίνονται μεταξύ 5 με 6 δισ. ευρώ.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Bank of America Merrill Lynch, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Nomura, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή η Ελλάδα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει παγκοσμίως για τέτοιου είδους έκδοσης, ενώ η δεύτερη έξοδος της Ελλάδας γίνεται σε καλό κλίμα μετά την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ και τη καλή πορεία της έκδοσης εντόκων γραμματίων της Τρίτης.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Ελλάδα δανείζεται ξανά από τις αγορές