Το μέλλον της ιπτάμενης αυτοκίνησης

Το μέλλον της ιπτάμενης αυτοκίνησης

Το όχημα που ίσως αλλάξει τον τρόπο που όλοι μετακινούμαστε έκανε την πρώτη επιτυχημένη πτήση του - Δείτε βίντεο + φωτογραφίες.

Ονομάζεται Volocopter, έχει 18 έλικες, σκελετό από ανθρακονήματα, κινείται με ηλεκτρισμό και ίσως σύντομα οι ουρανοί είναι γεμάτοι από οχήματα σαν αυτό. Πριν από λίγες μέρες έκανε την πρώτη δοκιμαστική του πτήση σε ένα υπόστεγο στη Γερμανία και αιωρήθηκε με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια σε ύψος μέχρι και 20 μέτρα.

Δημιουργός του -και ιδρυτής της εταιρείας που το διαχειρίζεται- είναι ο Stephan Wolf, πρώην μηχανικός λογισμικού. Μαζί του ο φυσικός Thomas Senkal και ο Alexander Zosel που δεν είχε καμία σχέση με κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Οι δημιουργοί του Volocopter δηλώνουν πως είναι πανεύκολο στο χειρισμό -καμία σχέση με τα κανονικά ελικόπτερα-, μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα και το συνολικό του βάρος είναι 300 kg. Προς το παρόν η αυτονομία του είναι μόλις 20 λεπτά. Η ανάπτυξή του έχει κοστίσει έως τώρα 4 εκατ. ευρώ.

1/9

Βλέποντας το ιπτάμενο αυτό όχημα δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα μετακινούνται από αέρος χωρίς να έχουν τον μόνιμο βραχνά του μποτιλιαρίσματος. Οι τρεις Γερμανοί στοχεύουν πρώτα σε διεθνείς αγορές,όπως το Σάο Πάουλο της Βραζιλίας όπου πραγματοποιούνται καθημερινά οι περισσότερες πτήσεις ελικοπτέρων στον κόσμο λόγω της ανυπόφορης κίνησης στον δρόμο όλες τις ώρες της ημέρας.

O Wolf και οι συνεταίροι του στοχεύουν να κάνουν τις πρώτες τους πωλήσεις το 2015, με κάθε Volocopter να κοστίζει 250.000 €. Προς το παρόν βρίσκονται σε αναζήτηση νέου γύρου χρηματοδότησης για να πετύχουν αύξηση της αυτονομίας, αλλά και να εφαρμόσουν γενικές βελτιώσεις.

Οι προσπάθειές τους είχαν ξεκινήσει πριν από χρόνια και οι τρεις Γερμανοί είχαν κινηματογραφήσει την πρώτη τους απόπειρα επανδρωμένης πτήσης το 2011. Το video στο Youtube έχει πάνω από 8 εκατ. θεάσεις και αρκεί να το δει κανείς μόνο για θαυμάσει την πρόοδο της διαδικασίας.

Δείτε το Volocopter σε δράση:

Δείτε πώς ήταν η πρωτότυπη συσκευή πριν από δύο χρόνια:

Δείτε ακόμη: Κάντε το iPhone σούπερ φωτογραφική μηχανή