Μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί το Boeing

Μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί το Boeing

Οι αρχές ξεκινάνε υποβρύχιες έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους και του μαύρου κουτιού που θα δώσει απαντήσεις.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του μοιραίου Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, όπως δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων Αυστραλός Ανγκους Χιούστον. Αυτή τη φορά οι έρευνες θα είναι και υποβρύχιες, με ένα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο και ένα βρετανικό να έχουν αρχίσει κοινή υποβρύχια επιχείρηση σύροντας ευαίσθητους ανιχνευτές ηχητικών σημάτων, ώστε να εντοπιστεί το σήμα από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, σύμφωνα με τον επικεφαλή του Κέντρου Συντονισμού Υπηρεσιών (JACC) Ανγκους Χιούστον.

Το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield και το βρετανικό HMS Echo, μετέχουν στην έρευνα όπως και τέσσερα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας που προστίθενται στα δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν σήμερα τις έρευνες.
Παράλληλα, αυστραλοί εθελοντές έχουν επιβιβαστεί σε τρία πολιτικά αεροσκάφη και εργάζονται ως παρατηρητές από αέρος, ενώ το τέταρτο αεροσκάφος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Υπηρεσιών.

Τα νέα, όμως δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Παρά την ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού ότι το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo έλαβε ένα σήμα χθες, ενώ κατευθυνόταν στην περιοχή των ερευνών αλλά δεν προήλθε από το μαύρο κουτί, εικάζονται δε πως θόρυβοι από φάλαινες ή από πλοία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τους ευαίσθητους ηχητικούς δέκτες του πλοίου, σύμφωνα με το JACC.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, δήλωσε «Πρόκειται για την πιο δύσκολη έρευνα που έγινε ποτέ. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κάτι που ελπίζουμε πως ίσως λύσει το μυστήριο. Όμως είναι πιθανό το αεροπλάνο να μη βρεθεί ποτέ».

Διαβάστε ακόμα:

Το «θρίλερ» της εξαφάνισης του Μπόινγκ της Malaysia Airlines

Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

«Καληνύχτα, 370» οι τελευταίες λέξεις από το Boeing