Μόνο ένας στους έξι Αμερικανούς γνωρίζει που βρίσκεται η Ουκρανία

Μόνο ένας στους έξι Αμερικανούς γνωρίζει που βρίσκεται η Ουκρανία

Τα γεγονότα που λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε ένα νέο «ψυχρό πόλεμο» δε φάνηκαν να απασχολούν τους Αμερικανούς.

Μπορεί τα γεγονότα στην Ουκρανία να ήταν και να παραμένουν το πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως, αλλά δε φαίνεται πως ενδιαφέρουν όλους τους ανθρώπους στον ίδιο βαθμό– αφού κάποιοι αγνοούν ακόμη και το που ακριβώς βρίσκεται η χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα των πολιτικών αναλυτών Kyle Dropp (Dartmouth College), Joshua D. Kertzer (Harvard University) και Thomas Zeitzoff (Princeton University), που αναρτήθηκε στην εφημερίδα «Washigton Post», μόνο ο ένας στους έξι Αμερικανούς απάντησε σωστά στην ερώτηση «Δείξε μας πού είναι η Ουκρανία στο χάρτη».

Οι υπεύθυνοι ζήτησαν από 2.066 πολίτες της Αμερικής να τοποθετήσουν την Ουκρανία στο χάρτη και όπως θα δείτε και στο χάρτη τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ ακριβή. Οι κόκκινες κουκίδες δείχνουν τις απαντήσεις που πλησίαζαν πιο κοντά στη σωστή απάντηση, ενώ οι μπλε τις πιο απίθανες.

Οι περισσότεροι είχαν υπ’ όψιν τους ότι βρίσκεται κάπου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, αλλά ο μέσος όρος των ερωτηθέντων την τοποθέτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 1.800 μίλια μακριά – από την Πορτογαλία ως το Καζακστάν, ενώ αξιοπρόσεκτο ήταν και το ποσοστό αυτών που την «μετακόμισαν» στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία και στους χάρτες

Επιχείρηση κατά των Ρωσόφιλων «αποσχιστών» στην Ουκρανία

CIA: O Καντάφι κρατούσε τα κεφάλια των αντιπάλων του στη κατάψυξη